Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Νίκη Ανδρουλάκη με 59,92%, έναντι του Χάρη Δούκα με 40,08%

 «Καθαρή» νίκη Ανδρουλάκη με 59,92% - Τα στοιχήματα της επόμενης μέρας

 

 Με μία «καθαρή» νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη, με πρωτιά σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, κλείνει ο κύκλος αμφισβήτησης που άνοιξε στο ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής την επομένη των ευρωεκλογών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάφερε στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών να κερδίσει με 59,92% (στο 100%) τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα (40,08%).

Με τον τρόπο αυτόν ο Νίκος Ανδρουλάκης αναλαμβάνει εκ νέου τα ηνία του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, με νωπή λαϊκή εντολή από τη βάση του κόμματος για να το οδηγήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές, σε μία συγκυρία κατακρύμνυσης του έτερου και μέχρι πρότινος ισχυρού πόλου της Κεντροαριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η επόμενη μέρα αποτελεί στοίχημα για τον αναβαπτισμένο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς καλείται αφενός να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ στην Κεντροαριστερά και να ανεβάσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ δίνοντάς του κυβερνητική προοπτική μετά από μία δωδεκαετία, αφετέρου να συνθέσει και να συγκεράσει σε αρκετές περιπτώσεις αντικρουόμενες πολιτικές θέσεις, όπως αυτές αναδείχθηκαν στην προεκλογική κούρσα της Χαριλάου Τρικούπη.

Τα πρώτα δείγματα γραφής για τις κινήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δοθούν από τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες, τόσο από τα πρόσωπα που θα αξιοποιήσει για τις θεσμικές θέσεις κλειδιά στον κομματικό και κοινοβουλευτικό μηχανισμό, όσο και από τον τρόπο που θα επιχειρήσει να ενσωματώσει και να εκμεταλλευτεί προωθητικά τους μέχρι σήμερα ανθυποψηφίους του, Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλη Κατρίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Aνδρουλάκης: «Οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι»

Λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ της Κυριακής ο επανεκλεγείς Νίκος Ανδρουλάκης έφτασε στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου και έκανε τις πρώτες δηλώσεις του για τη νίκη - επανεκλογή του στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ. «Οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι», ήταν τα πρώτα του λόγια. «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τελειώσει γρήγορα η παντοδυναμία του Μητσοτάκη».

Δούκας: Θα είμαι στην πρώτη γραμμή

Από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, γιατί μας τίμησαν στις δύο αυτές πολύ κρίσιμες εκλογικές διαδικασίες. Θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που στήριξαν την υποψηφιότητά μου. Καταφέραμε μέσα 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα, χωρίς συμβιβασμούς, απέναντι σε ακραίες επιθέσεις και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα» και κατέληξε: «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, της δημοκρατίας, τη δικαιοσύνης, της συμμετοχής, της διαφάνειας, της λογοδοσίας, με ενότητα με τη συμμετοχή όλων, για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να κυβερνήσει. Θα είμαι πάντα εδώ, στην πρώτη γραμμή. Σας ευχαριστώ πολύ».

Γερουλάνος: Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι

«Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής», έγραψε ο Παύλος Γερουλάνος σε ανάρτησή του. Παράλληλα, συνεχάρη και τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ τόνισε ότι «προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές».

Η ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου

«Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές.
Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα του σε όλη την προεκλογική περίοδο.

Η μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων μας και τις δύο Κυριακές δημιούργησαν ένα πολιτικό αποτέλεσμα δυναμικής για την Παράταξη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε συνθήκες ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού.

Σήμερα ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του.

Και από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο».

Οι δηλώσεις της Άννας Διαμαντοπούλου

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε: «Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο».

Νάντια Γιαννακοπούλου: θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή με όλες μου τις δυνάμεις

Η Νάντια Γιαννακοπούλου συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για τη νίκη του στις εκλογές. Όπως είπε «θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή με όλες μου τις δυνάμεις».

Αναλυτικά:

«Σύντροφε Νίκο,

Συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου! Ο λαός του ΠΑΣΟΚ σου έδωσε την εξουσιοδότηση να προχωρήσεις συνθετικά για ένα μεγάλο ΠAΣOK που θα δείξει ότι γίνεται Κίνημα Αλλαγής και κόμμα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά. 

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)