Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Πατέρας Ιωνά Καρούση: «Είναι τρέλα, με το Κοράνι και την Παλαιά Διαθήκη σκοτώνουν αθώους»

Πατέρας Ιωνά Καρούση: «Είναι τρέλα, με το Κοράνι και την Παλαιά Διαθήκη σκοτώνουν αθώους»
 


 Ξεσπά ο πατέρας του 26χρονου Έλληνα που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ. Το σπαρακτικό αντίο της συντρόφου του.

Ο 26χρονος Έλληνας Ιωνάς Καρούσης είναι μεταξύ των νεκρών που σκοτώθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση στη συνοικία Γιάφα στο Τελ Αβίβ, η οποία σημειώθηκε την ίδια ώρα με την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Συνολικά επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση, ενώ οκτώ ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι δράστες, Παλαιστίνιοι με καταγωγή από τη Δυτική Όχθη, άνοιξαν πυρ μέσα σε συρμό του τραμ, προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ.

«Είναι μια τρέλα που σκοτώνει αθώους ανθρώπους»

Ο πατέρας του Ιωνά Καρούση μίλησε στο ΕΡΤΝews για τον γιο του, τι ακριβώς συνέβη αλλά και πώς ενημερώθηκε για την ξαφνική απώλεια του παιδιού του. Όπως λέει, δεν μπορούσε να μάθει νέα του καθώς δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και στις 12 το βράδυ ενημερώθηκε από τις Αρχές για τα δυσάρεστα.

Με βαθιά θλίψη στέλνει το δικό του μήνυμα για τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην περιοχή με θύματα αθώους ανθρώπους. Συγκεκριμένα ανέφερε: «φοιτητής στο άνθος της ζωής του, πήγε να κάνει εργασία για την αρχιτεκτονική, ήταν στον σταθμό του τρόλεϊ και τον σκότωσαν μέσα στον σταθμό στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ. Και στις 19:00 πήγαν οι τρομοκράτες και τον πυροβόλησαν. Δεν είχαμε επαφή γιατί δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και ήρθαν στις 12 το βράδυ εδώ από την αστυνομία και τον στρατό να μας ειδοποιήσουν».

«Θέλω να πω ότι είναι μια τρέλα και οι μεν και οι δε, ο ένας με το κοράνι και όλοι με την Παλαιά Διαθήκη κοιτάνε συνεχώς να σκοτώνουν ένας τον άλλον. Δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό. Και αυτή η τρέλα σκοτώνει και αθώους ανθρώπους, ανθρώπους στο άνθος της ηλικίας τους, τους καλύτερους ανθρώπους».

Συγγενής του 26χρονου Ιωνά, μιλώντας στο Open, ανέφερε πως μέχρι και την τελευταία στιγμή ήλπιζε πως δεν ήταν ανάμεσα στα θύματα. «Επί πέντε ώρες συνεχόμενες δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Είχαμε και μια τελευταία ελπίδα όταν οι γονείς του πήγαν να κάνουν την αναγνώριση στο νοσοκομείο, ότι μήπως είχε γίνει κάποιο λάθος. Προσευχόμασταν μέχρι και την τελευταία στιγμή», δήλωσε στενό συγγενικό του πρόσωπο.

«Εκεί, είχε βρεθεί διότι από όσο γνωρίζω στο πλαίσιο των σπουδών του ετοίμαζε ένα πρότζεκτ που έπρεπε να πηγαίνει στους σταθμούς του μετρό και να τραβάει φωτογραφίες. Οπότε κυριολεκτικά ήταν στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή», πρόσθεσε.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, η σύντροφος του 26χρονου, Μαργαρίτα, δημοσίευσε φωτογραφίες με τον Ιωνά στα social media. «Δε γίνεται να έχεις φύγει. Καρδιά μου, κούκλε μου, μοναδικέ μου. Θα σε αγαπώ για πάντα», ήταν το σπαρακτικό της μήνυμα.

Ο θάνατος του Ιωνά Καρούση έγινε γνωστός από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σε ανακοίνωσή του εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος, εκφράζοντας παράλληλα την απερίφραστη καταδίκη του στην τρομοκρατική επίθεση.

Screenshot_2024-10-02_162541_4d466.png

Screenshot_2024-10-02_162613_3c9db.png

Ποιος ήταν ο Ιωνάς Καρούσης

Ο Ιωνάς ήταν γιος του γνωστού νευρολόγου, Δημήτρη Καρούση, που εργάζεται στο νοσοκομείο Χαντάσα. Ο Δημήτρης Καρούσης πήγε στο Ισραήλ το 1988 με την γυναίκα του Ράνια που είναι επίσης γιατρός και επιστήμονας. Οι δυο τους επέλεξαν να ζήσουν στο Ισραήλ καθώς η χώρα προσέφερε σημαντικές δυνατότητες για επιστημονική έρευνα. Ο 26χρονος ήταν φοιτητής στο Τελ Αβίβ, ενώ οι γονείς του μένουν στη νέα πόλη της Ιερουσαλήμ.

Από το προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται πως ο Ιωνάς είχε ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα. Με κάθε ευκαιρία φαίνεται πως επισκεπτόταν την πατρίδα του. Το 2021 στις 25 Μαρτίου είχε ανεβάσει φωτογραφία που ήταν ντυμένος με «παραδοσιακά» και είχε γράψει «Ευτυχισμένα 200 χρόνια πολύτιμή μου Ελλάδα» με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το 2014 ο πατέρας του Δημήτρης Καρούσης είχε μιλήσει για την επιλογή της οικογένειας να μετακομίσει στο Ισραήλ. «Ήρθα στο Ισραήλ το 1988 με την γυναίκα μου Ράνια που είναι επίσης γιατρός και επιστήμονας. Αυτό που με παρακίνησε να έρθω σ αυτή τη χώρα είναι η επιστημονική έρευνα, που είναι τόσο ανεπτυγμένη εδώ. Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο Ισραήλ ένιωσα μια περίεργη “οικειότητα” με τον χώρο και τους ανθρώπους, έστω και αν δεν είχα ποτέ μου κάποια σχέση με την χωρά αυτή η τον λαό της».

«Είναι από τα μυστήρια που καθοδηγούν μερικές φορές τον άνθρωπο στα σταυροδρόμια της ζωής και που δεν έχουν πάντα λογική εξήγηση. Το πεπρωμένο (;), το ένστικτο (;), η εσωτερική φωνή της ψυχής (;), μάς έκανε να μείνουμε και να εγκατασταθούμε εδώ και να κάνουμε οικογένεια (έχουμε πλέον ένα αγόρι που μεγάλωσε εδώ άλλα που κουβάλα και αυτός μέσα του μια μικρή Ελλάδα την οποία αντανακλά στους φίλους του τους Ισραηλίτες)», είχε δηλώσει. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)