Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Εκπαιδευτική εκδρομή του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Σαρακηνών στο Αμύνταιο

 

 

 

Το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Σαρακηνών επισκέφθηκε το Κτήμα Άλφα στο Αμύνταιο. Όπου γνώρισαν τους χώρους της παραγωγής και τα στάδια επεξεργασίας του κρασιού, της ωρίμανσης του άλλα και τον σημαντικό ρόλο των βαρελιών  στο κλιματιζόμενο υπόγειο κελάρι του οινοποιείου όπου τα κρασιά παλαιώνονται μέσα σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, ενώ ακολούθησε γευσιγνωσία




ορισμένων ετικετών του οινοποιείου. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. 

Το Κτήμα Άλφα προσφέρει μια εξαιρετική φιλοξενία στο συγκρότημα τους και μια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση για όλη τη μαγική διαδικασία που μετατρέπει το χυμό του σταφυλιού σε αρωματικό κρασί.


Στη συνέχεια της Εκπαιδευτικής εκδρομής επισκέφτηκαν το εργαστήρι επεξεργασίας πιπεριάς «Ναουμίδης» @naoumidis_peppers_estate, όπου έμαθαν για την καλλιέργεια, την επεξεργασία και τις υπέροχες γεύσεις της κόκκινης πιπεριάς παρέα με την κ. Βιολέτα. 

Να πούμε πως μικροί και μεγάλοι δοκίμασαν διάφορες γεύσεις της παραγωγής τους και ενθουσιάστηκαν!

Έπειτα γευμάτισαν στο εστιατόριο «Ναουμιδης», με θέα τη λίμνη Βεγορίτιδα, ολοκληρώνοντας τη γευστική περιήγηση στην γωνία αυτή της Δυτικής Μακεδονίας. 

 

Μικροί και μεγάλοι ανακαλύψαμε το σύγχρονο οινοποιείο Άλφα και το κτήμα Ναουμίδη, απόλαυσαν την φιλοξενία τους και έφυγαν με ευχάριστες εμπειρίες.

 

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και συνοδοί εύχονται να έχουν υγεία και να καταναλώνονται για πάρα πολλά χρόνια ακόμα τα ποιοτικά προϊόντα τους. 

 

 

 



 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)