Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

«Μάχη» Ανδρουλάκη - Δούκα στον β' γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ

 pasok

Το «μαρτύριο της σταγόνας» για τη δεύτερη θέση • Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά τα αποτελέσματα • «Κλειδί» για την επόμενη ημέρα τα στρατόπεδα που θα σχηματιστούν • «Το 70% ζητάει αλλαγή ηγεσίας», λέει ο Δούκας • «Το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο ενωμένο και δυνατό», δήλωσε ο Ανδρουλάκης.

Καθαρή πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη κατεγράφη στον πρώτο γύρο για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Χάρης Δούκας που πήρε το εισιτήριο για τον β' γύρο, έπειτα από το «μαρτύριο της σταγόνας» στην καταμέτρηση των ψήφων. Η βραδιά εξελίχθηκε σε ντέρμπι για γερά νεύρα στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, καθώς η διαφορά Δούκα από Γερουλάνο πήγαινε τμήμα - τμήμα και για αρκετή ώρα ήταν μικρότερη των 500 ψήφων. 

Το ερώτημα της επόμενης ημέρας είναι τι συμμαχίες θα σχηματιστούν και ποιο από τα δύο πρόσωπα του β' γύρου θα στηρίξουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέγραψε μία ισχυρή νίκη, ωστόσο δεν έχει εξασφαλίσει την τελική επικράτηση.

Ο Χάρης Δούκας θα προσπαθήσει να επαναλάβει την ανατροπή που πέτυχε στον δήμο Αθηναίων, συσπειρώνοντας ψηφοφόρους στην τελική ευθεία για τον β' γύρο. Καθοριστικής σημασίας θα αποδειχθεί και η συμμετοχή των ψηφοφόρων στον δεύτερο γύρο.

Στοίχημα των υποψηφίων να πείσουν τους πολίτες να έρθουν στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή. Όσο λιγότερη είναι η συμμετοχή, τόσο πιο απρόβλεπτο το αποτέλεσμα. 

Η τελική κατάταξη του α' γύρου (99,14% ενσωμάτωσης) : 

  1. Νίκος Ανδρουλάκης 29,77%
  2. Χάρης Δούκας 21,40%
  3. Παύλος Γερουλάνος 21,13%
  4. Άννα Διαμαντοπούλου 19,48%
  5. Μιχάλης Κατρίνης με 5,91%
  6. Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,31%

«Είναι μία σπουδαία ημέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου. Είχαμε μια προεκλογική εκστρατεία με πολιτικό πολιτισμό, ήθος και σοβαρότητα. Επτά ημέρες έμεινα μέχρι την επόμενη Κυριακή όπου το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο ενωμένο και δυνατό», σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης καταφθάνοντας στην Χαριλάου Τρικούπη. 

«Είναι μία μεγάλη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς του συνυποψηφίους μου που γύρισαν την Ελλάδα για να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ. Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό. Το 70% ζητάει αλλαγή ηγεσίας. Σας ζητάω την Κυριακή να κάνουμε την υπέρβαση», τόνισε ο Χάρης Δούκας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, λίγο μετά τη μία το βράδυ.  

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν και η απόφασή τους είναι απόλυτα σεβαστή. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Δούκα. Θέλω να ευχαριστήσω τους 300 χιλιάδες που ήρθαν στην κάλπη. Αύριο ξεκινάει μία καινούργια μέρα. Δεν νομίζω ότι οι πολίτες χρειάζεται να κατευθυνθούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Δεν νομίζω ότι περιμένουν από εμένα να πω ποιος θα κερδίσει στον επόμενο γύρο. Όποιος πιστεύει στη Δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική αφετηρία για μια νέα δημιουργική πορεία για το ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστώ όλους τους πολίτες που μας δυνάμωσαν. Θέλω να ευχαριστήσω φίλους και εθελοντές που πίστεψαν και αγωνιστήκαμε μαζί. Είμαι εδώ και πιστεύω βαθιά ότι στην επόμενη ημέρα θα δουλέψουμε ενωμένοι», σχολίασε η Άννα Διαμαντοπούλου. 

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που δυναμώνουν το κίνημά μας. Συγχαίρω τους δύο συνυποψηφίους μου για την είσοδο στον β' γύρο. Το ποιος θα ηγεηθεί θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα», σχολίασε ο Μιχάλης Κατρίνης, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν θα πάρει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου για τον δεύτερο γύρο.

«Ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ. Οι 300 χιλιάδες έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα επαναφοράς του κινήματος, ελπίδας και προοπτικής. Να μπορέσουμε να γίνουμε το πλειοψηφικό ρεύμα που θα είναι ισχυρή αντιπολίτευση. Το ποιος θα εκλεγεί έχει την αξία του και τον συμβολισμό του. Αισθάνομαι ότι άνοιξα έναν δρόμο που ήδη αποδίδει καρπούς. Θα είμαι στην πρώτη γραμμή. Θα δώσουμε τον αγώνα για τις ιδέες μας, τι θέσεις μας. Θα συνεχίσουμε μαζί. Για εμένα ο μεγάλος νικητής σήμερα είναι το ΠΑΣΟΚ», σχολίασε χαρακτηριστικά η Νάντια Γιαννακοπούλου

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)