Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: «ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ»



Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός Γιώργος Πασχαλίδης, τόσο στην ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού του Μάρκου Μπόλαρη,  «Κεντρική Μακεδονία – Μέτωπο Ανάπτυξης» στην Έδεσσα,
όσο και σε δηλώσεις λίγο αργότερα στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «χρειάζεται μια νέα ισορροπία ανάμεσα στην αιρετή Περιφέρεια, την Αθήνα και τις Βρυξέλλες, με σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό ώστε να έρθουν χρήματα από την Ευρώπη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω των προγραμμάτων».
Αναλυτικά ο κ. Πασχαλίδης τόνισε τα εξής:
«Η μοίρα της Πέλλας και της Θεσσαλονίκης είναι κοινή. Αυτή την κοινή μοίρα εμείς θέλουμε να την ελέγξουμε, να την πάρουμε στα χέρια μας, να την κάνουμε καλύτερη. Αυτό θα γίνει αν βρούμε μια καινούρια ισορροπία ανάμεσα στην Κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τις Βρυξέλλες, με σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό που πρέπει να υποστηρίξουμε με θεσμικά εργαλεία, ένα από τα οποία είναι ο Καλλικράτης. Εμείς εμπνευστήκαμε, εμείς νομοθετήσαμε κι εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε την μεταρρύθμιση αυτή.
Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το μυστικό, το οποίο είναι το εξής: Το τελευταίο διάστημα γίνεται μια κουβέντα αν υπάρχουν χρήματα. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι υπάρχουν προγράμματα και μέσα σε αυτά υπάρχουν και τα χρήματα. Και από την Ευρώπη το Μνημόνιο προβλέπει ποινές αυστηρές σε όσους δεν απορροφούν τα χρήματα που προορίζονται για την ανάπτυξη μιας περιοχής. Άρα το ζήτημα είναι αν ο αιρετός Περιφερειάρχης μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός συνομιλητής και της Αθήνας και των Βρυξελλών, ικανός δηλαδή να φέρει τα χρήματα μέσα από τα προγράμματα στην Περιφέρεια».
Κλείνοντας, ο κ. Πασχαλίδης επισήμανε ότι «ο Μάρκος Μπόλαρης, έχει την ικανότητα να διαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες συνομιλώντας ουσιαστικά  και με την Αθήνα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)