Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΩΠΑ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους, για πρώτη φορά στον κλάδο, σε ένα εξειδικευμένο αντικείμενο της βιομηχανίας για τα φρούτα και τα λαχανικά. Η ημερίδα  πραγματοποιήθηκε  την  Τετάρτη  20 Οκτωβρίου, στη Βέροια με τίτλο “ Πρακτική εκπαίδευση των ασχολουμένων με την αλυσίδα διακίνησης νωπών οπωροκηπευτικών ”. 


Τα οφέλη που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες ήταν σημαντικά ειδικά σε μία περίοδο αυξημένης ζήτησης της συγκεκριμένης αγοράς για περισσότερες πληροφορίες και γνώση γύρω από το αντικείμενο. Απαντήθηκαν σημαντικά ερωτήματα του κλάδου, κατά τη διάρκεια 8ωρης παρουσίασης από τους ομιλητές, ενώ είχαμε την ευκαιρία εποικοδομητικών συζητήσεων και γνωριμίας των συμμετεχόντων. Οι εκδηλώσεις αυτού του είδους, ειδικά όταν είναι αποκεντρωμένες και στο χώρο παραγωγής έχουν να προσφέρουν πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα για βελτίωση των διαδικασιών και βελτίωση της παραγωγικότητας και της ποιότητας των προϊόντων. H Ένωση θα συνεχίσει την προσπάθειά της προς την κατεύθυνση του-πλουτοπαραγωγικού για την Ελλάδα-κλάδου των οπωροκηπευτικών. 



Την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε τις εταιρίες ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ και τον αγροτικό συνεταιρισμό Βέροιας VENUS GROWERS όπου έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και στα σύγχρονα μηχανήματα διαλογής και επεξεργασίας φρούτων. Η εταιρία Καρανικόλας είναι  μια επιχείρηση που ασχολείται με  την  συσκευασία και την εξαγωγή φρέσκων κερασιών, ροδάκινων, νεκταρινιών, μήλων κλπ. Η Venus ξεκίνησε ως μία κοινοπραξία παραγωγών το 1964 και σήμερα την καθιστούν σε έναν από τους μεγαλύτερους Εξαγωγικούς και Βιομηχανικούς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς πανελλαδικά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)