Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΝΟΥΣΗΚΥΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Ο Νομός μας αξίζει πιο πολλά


ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ως τώρα ο Αλκης Νουσηκύρου με κάθε τομέα που ασχολείται, επανέρχεται στην πολιτική σκηνή του νομού ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Σε συνέντευξή του μιλάει για την καινούργια του «αγάπη», το ποδόσφαιρο, αφού πλέον είναι στην κορυφή της Διοίκησης της ΕΠΣ Πέλλας, κατέχοντας το αξίωμα του προέδρου. Αναφέρεται όμως και σε άλλα σημαντικά και ενδιαφέροντα ζητήματα. Η συνέντευξή του έχει ως εξής:

Ερ.: Μετά από ένα χρόνο στη διοίκηση της ΕΠΣ Πέλλας τι πιστεύετε ότι έχετε πετύχει;

Απ.: Νομίζωα ότι έχουμε αλλάξει πολλά πράγματα για λογαριασμό του ποδοσφαίρου του Ν. Πέλλας. Η ΕΠΣ λειτουργεί πολύ καλύτερα, υπάρχει ισονομία προς όλα τα σωματεία, είμαστε κοντά τους σε ό,τι μας έχει ζητηθεί. Είμαστε σε συνεχή επαφή μεταξύ μας, όλοι εμείς που είμαστε στο διοικητικό συμβούλιο και προσπαθούμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο να βάλει ένα λιθαράκι, ώστε να βελτιωθεί κι άλλο το άθλημα. Επίσης θέλω να τονίσω ότι πλέον όλα τα σωματεία έχουν φωνή, δεν υπάρχουν πια παιδιά και αποπαίδια στην ΕΠΣ Πέλλας, αυτά ανήκουν στο παρελθόν, οριστικά, και ουδέποτε υπάρχει περίπτωση να γίνουν αυτά επί της θητείας μας. Εμείς κοιτάμε το παρών και φυσικά το μέλλον του ποδοσφαίρου στην Πέλλα.

Ερ.: Ποιές καινοτομίες και αλλαγές πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το ποδόσφαιρο στο Ν. Πέλλας;

Απ.: Νομίζω ότι φέτος τολμήσαμε και αποφασίσαμε να γίνονται αγώνες πλαίη-οφ για τις ομάδες που θα προβιβάζονται αλλά και θα υποβιβάζονται, άλλωστε, αυτό ήταν ένα χρόνιο αίτημα των σωματείων, που το είχαν θέσει και στην πρώην διοίκηση, χωρίς όμως να γίνει δεκτό το αίτημά τους. Ακόμα στο θεσμό του Κυπέλλου κάναμε και εκεί κάποιες αλλαγές κάνοντας ομίλους που ουσιαστικά βοήθησαν τις ομάδες να δώσουν περισσότερα παιχνίδια πριν την έναρξη του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να προετοιμάζονται καλύτερα και να έχουν κάποια επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους.

Ερ.: Η στήριξη των σωματείων προς την διοίκηση της ΕΠΣ Πέλλας υπάρχει και σε ποιό σημείο;

Απ.: Η στήριξη των σωματείων προς την διοίκησή μας είναι σχεδόν καθολική, καθώς πριν λίγο καιρό και σε ασφαλιστικά μέτρα που είχαν γίνει από τρεις παράγοντες προσκείμενους προς την απερχόμενη διοίκηση, που ήθελαν να αποδείξουν ότι οι εκλογές δεν ήταν νόμιμες, όχι μόνο δεν κατάφεραν τίποτα, αλλά μας άπλωσαν το χέρι και μας στήριξαν ακόμα περισσότερο. Για του λόγου το αληθές 89 σωματεία έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης προς την διοίκησή μας, αφού ως γνωστόν κατέθεσαν την υπογραφή τους στη διάθεση του δικαστηρίου. Αυτό νομίζουμε ότι τα λέει όλα και τα σχόλια περισσεύουν.

Ερ.: Η οικονομική κρίση νομίζετε ότι θα κάνει καλό ή κακό στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

Απ.: Πάντα όταν υπάρχει κρίση στον οικονομικό τομέα, σίγουρα τα πράγματα δεν είναι καλά, όμως από την άλλη νομίζω ότι ίσως έχει έρθει η ώρα για τους παράγοντες να στραφούν σε νεαρούς παίκτες, οργανώνοντας τα φυτώριά τους καλύτερα και από εκεί να βγουν ποδοσφαιριστές. Ετσι θα αποφύγουν τις πολυδάπανες μεταγραφές που άλλωστε τις περισσότερες φορές αδυνατούν να ξοφλήσουν, ενώ από την άλλη θα πρέπει να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ερασιτεχνικό και ο μοναδικός σκοπός είναι η ανάδειξη ταλέντων.

Ερ.: Η φιλοτιμία των παραγόντων είναι αρκετή για να συνεχίσει να υπάρχει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

Απ.: Οπως είπα και πιο πριν, οι παράγοντες που διοικούν τα ερασιτεχνικά σωματεία ματώνουν οικονομικά όσο το επιτρέπει βέβαια η τσέπη τους όμως η κατάσταση έχει δυσκολέψει αρκετά για να μην πω δραματικά. Αν δεν σκύψει η πολιτεία πάνω από τα προβλήματα των ερασιτεχνικών σωματείων δύσκολα νομίζω θα συνεχίσει να υπάρχει ποδόσφαιρο σε υψηλά επίπεδα. Η επιχορήγηση δεν είναι αρκετή ούτε για τον ιματισμό και ήδη οι παράγοντες έχουν μειώσει κατά πολύ τα μπάτζετ των ομάδων για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, που δυστυχώς είναι πολύ περισσότερα από τα έσοδα τα οποία είναι πενιχρά ούτως ή άλλως.

Ερ.: Κύριε πρόεδρε η παρουσία σας σε κάποια γήπεδα κάθε Σαββατοκύριακο από την ημέρα που εκλεγήκατε τι σκοπό έχει και ποιά είναι τα συμπεράσματά σας;

Απ.: Αν πηγαίνει στα γήπεδα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας δεν υπάρχει λόγος να είναι στη θέση αυτή. Αλλωστε εγώ θέλω να είμαι κοντά στα σωματεία να βλέπω με τα μάτια μου κάποιες καταστάσεις και να βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα. Με αυτό τον τρόπο θέλω να δείξω ότι είμαι κοντά και στους παίκτες και στους παράγοντες, αλλά και στους διαιτητές, τους στηρίζω όλους, όταν βέβαια συμπεριφέρονται σωστά και όπως αρμόζει στο ποδόσφαιρο. Αυτό θα συνεχισθεί για όσο καιρό θα είμαστε στη διοίκηση. Εγώ θέλω να είμαι κοντά σε όλους, όπως φυσικά αρμόζει και πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας. Ισως αυτό και να παραξενεύει κάποιους γιατί σπάνια έβλεπαν την προηγούμενη διοίκηση να δίνει το παρών στα γήπεδα.

Ερ.: Ποιοί οι στόχοι της ΕΠΣ Πέλλας για τη συνέχεια και όσο θα βρίσκεστε εσείς στην προεδρία;

Απ.: Οι στόχοι μας φυσικά είναι να είμαστε μια γροθιά σαν διοίκηση, όπως είμαστε τώρα, να συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στα σωματεία, να δείχνουμε κατανόηση στα προβλήματά τους και φυσικά να έχουν αρμονική συνεργασία όλοι οι φορείς γύρω από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μόνο έτσι θα κάνουμε βήματα προόδου και παράλληλα θα βελτιώσουμε την εικόνα του ποδοσφαίρου στον Ν. Πέλλας σε όλους τους τομείς.

Ερ.: Πιστεύετε ότι υπάρχει τρόπος συνύπαρξης πολιτικής και αθλητισμού;

Απ.: Φυσικά και πιστεύω ότι υπάρχει καθώς ο αθλητισμός είναι κάτι που ενώνει ενώ νομίζω ότι πολύ λίγοι άνθρωποι είναι αυτοί που δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό. Εγώ έχω ασχοληθεί πολλά χρόνια με τα πολιτικά δρώμενα, όμως και ο αθλητισμός δεν είναι αμελητέα ποσότητα στην κοινωνία. Αλλωστε όταν κάποιος θέλει να προσφέρει στον τόπο του οι πόρτες πάντα είναι ανοιχτές.

Ερ.: Κύριε πρόεδρεα μετά από κάποιο διάστημα αποχής επανέρχεσθε στο πολιτικό προσκήνιο σαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» του Παναγιώτη Ψωμιάδη;

Απ.: Πράγματι έτσι είναι και δεν σας κρύω ότι μόλις μου έγινε αυτή η άκρως τιμητική πρόταση από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη απάντησα θετικά χωρίς δεύτερη κουβέντα καθώς πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά στο Ν. Πέλλας που αξίζει καλύτερης μεταχείρισης και όχι σαν αυτή που έτυχε τα τελευταία χρόνια. Εχω τη δύναμη και την όρεξη και θέλω να βοηθήσω πιστεύω πολύ στον άνθρωπο που ηγείται του συνδυασμού και γι' αυτό θέλω να ζητήσω την ψήφο σας στις εκλογές της 7 Νοεμβρίου, αν θέλετε μια δυνατή φωνή, έναν άνθρωπο δραστήριο και έμπειρο που θα εκπροσωπήσει το Ν. Πέλλας, επάξια, που θα διεκδικήσει με πάθος αυτό που ανήκει στους συμπολίτες του. Εχω την πίστη ότι η κάθοδός μου και πάλι στα πολιτικά δρώμενα θα στεφθεί από επιτυχία, γιατί έχω όρεξη, έχω φιλοδοξίες, όλοι γνωρίζουν ποιός είναι ο Αλκης Νουσηκύρου και αξίζει να εναποθέσει ο λαός πάνω του όνειρα για έναν καλύτερο και πιο δυνατό στο μέλλον Ν. Πέλλας που σίγουρα αξίζει τα καλύτερα.

4 σχόλια:

  1. ΑΦΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Κου ΝΟΥΣΗΚΥΡΟΥ, ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ, ΤΙς ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΤΛ, ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΉ ΕΙΚΌΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ειναι μονο αυτα.εβαλε και συγγενεις και φιλους του στον συνδυασμο του πετρακη.λοιπον ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟ ΝΟΥΣΗΚΥΡΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣΕ ΦΙΛΕ ΝΟΥΣΗΚΥΡΟΥ ΠΕΝΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΣΕ ΜΑΘΑΜΕ ΚΟΛΟ ΚΟΥΜΑΣΗΝ ΝΕΙΣΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ Ν ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ




    Ο ΖΟΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΟΥΣΗΚΗΡΟΥ, ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΣ, ΠΑΛΙ, ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΑ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)