Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Αλλαγές για μην «τελειώσει» η οργάνωση

Το παρακάτω κείμενο επιδόθηκε στο Δ.Σ. της ΕΑΣ Αλμωπίας, από ομάδα εργαζομένων της ΕΑΣΑ., κατά τη συνεδρίαση του την 21-1-2011 για την ανάδειξη νέου προέδρου.
            Προς το Δ.Σ.,
                        Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με την παραίτηση του προέδρου και πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη για την Οργάνωση, σας ζητάμε να μην προχωρήσετε σε εκλογή νέου μόνιμου προέδρου σήμερα αλλά προσωρινού.
            Να καλέσετε γενική συνέλευση άμεσα με θέμα την αλλαγή του καταστατικού όπου θα αποφασίζουν πλέον και εκλέγονται μόνο αντιπρόσωποι από ενεργούς συνεταιρισμούς ή από φυσικά πρόσωπα που έχουν άμεση οικονομική δραστηριότητα με την ΕΑΣΑ (διακίνηση προϊόντων, αγροεφόδια, λογιστική υποστήριξη κ.λ.π.) με βάση πάντα την αρχή της αναλογικότητας. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα προβλεφθεί από το καινούργιο νομοσχέδιο του Υπουργείου για τους Συνεταιρισμούς.
            Μπορεί να συρρικνωθεί έτσι αριθμητικά η Οργάνωση όμως θα αναβαθμιστεί ποιοτικά και θα κερδίσει την χαμένη αξιοπιστία της απέναντι σε ενεργά μέλη – παραγωγούς που την στήριζαν τόσα χρόνια έμπρακτα.
            Οι αλλαγές αυτές απαιτούν γενναιότητα και ήθος από τους ναν αντιπροσώπους αλλά και από εσάς γιατί κάποιους θα υπάρξει αυτοαναίρεση των προνομίων τους.
            Τις θεωρούμε όμως άκρως αναγκαίες και επίκαιρες για να σωθεί η οργάνωση. Άλλωστε πλέον κανείς δεν έχει να κερδίσει τίποτε με την υφιστάμενη κατάσταση.
            Όποιοι θέλουν να μετέχουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια να μάθουν πρώτα την οικονομική κατάσταση της ΕΑΣΑ και να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις τώρα, για να βγει η οργάνωση από το τέλμα. Πλέον το εκ των υστέρων «παραλάβαμε καμένη γ ή» και ανόητο ακούγεται και δεν ενδιαφέρει κανέναν.
            Οι όποιες πολιτικές, κομματικές ή προσωπικές φιλοδοξίες δε μπορούν να ικανοποιούνται πάνω στο φέρετρο της ΕΑΣΑ.
            Υ.Γ. Να πρωτοκολληθεί και να αναγνωστεί στο συμβούλιο του Δ.Σ. της 21-1-2011.
Οι εργαζόμενοι της ΕΑΣΑ
Δημήτριος Προίκος
Αναστάσιος Σακαλίδης
Ιωάννης Θεοδωρίδης
Νίκος Καραγιοβανίδης
Θόδωρος Ματζηρίδης
Ευτυχία Ταρασίδου
Βάϊα Κωτσίου
Ιωάννης Μουρατίδης
Ελένη Γιουρούκη
Ελευθέριος Καρφιτσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)