Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Αυθαιρεσία και η καταπάτηση κάθε αρχής αθλητικού Δικαίου.

Η απόφαση της Ε.Σ.ΠΕ.Μ. για επανάληψη του αγώνα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών (ιδού, λοιπόν ο τιμωρημένος: ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ!!!), θα ήταν απλώς ένα ακόμα επεισόδιο σε κωμωδία, αν δεν υπήρχε η βάναυση αυθαιρεσία και η καταπάτηση κάθε αρχής αθλητικού Δικαίου.
Χωρίς καμιά αναφορά στο Πειθαρχικό Δίκαιο, χωρίς στοιχειοθέτηση και τεκμηρίωση, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων το Φύλλο Αγώνα, τις εκθέσεις του διαιτητή και του γυμνασίαρχου, η Ε.Σ.ΠΕ.Μ. με ετσιθελικό τρόπο, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, προοιωνίζοντας μελλοντικές αποφάσεις, αναλόγως με το ποιος τους είναι αρεστός και ποιος όχι.
Ευτυχώς, σ’ αυτόν τον τόπο υπάρχουν αθλητικοί δικαστές και όργανα που θα αποδώσουν δικαιοσύνη, με βάση το Θεσμοθετημένο Δίκαιο και όχι την προσωπική αντίληψη οποιουδήποτε για το τι είναι Δίκαιο, τι είναι Σωστό και αν αυτά τα δύο συγκρούονται.
Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Σκύδρας προσφεύγει στο Α.Σ.Ε.Α.Δ., ζητώντας οι κρίσεις των δικαιοδοτικών οργάνων να βασιστούν στους Κανόνες και όχι στην εμπάθεια και τον καισαροπαπισμό του οποιουδήποτε μισαλλόδοξου. Η απόδοση δικαιοσύνης, βασισμένης σε συγκεκριμένες προβλέψεις των Κανονισμών, είναι υποχρέωση σε μια δημοκρατική χώρα. 
Επίσης, έχει σταλεί ήδη έγγραφο στο Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ., με το οποίο ζητείται η παρέμβαση της Ομοσπονδίας και η θεσμική προστασία του αθλήματος και του Συλλόγου μας, το οποίο και παρατίθεται:     

                                                                                                                       Σκύδρα, 28 / 3 / 2011
                                                                                                                              Προς
                                                                                                                             Ε.Ο.ΠΕ.

Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι μέλη του Δ.Σ.,

Στις 20-3-2011 και στο κλειστό γυμναστήριο Σκύδρας διεξήχθη ο αγώνας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ για το πρωτάθλημα ανδρών της Ε.Σ.ΠΕ.Μ. και θα έκρινε την άνοδο μιας εκ των δύο ομάδων στην Β΄ Εθνική κατηγορία.
Ο συγκεκριμένος αγώνας δεν τέλειωσε ποτέ, μιας και στο πέμπτο σετ ο διαιτητής αναγκάστηκε να το διακόψει, διότι οπαδοί του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για τρίτη φορά (!!!), τραμπουκίζοντας και θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας.
Η άφρονη ενέργεια του ΠΙΕΡΙΚΟΥ να φέρει στο γήπεδο οργανωμένους οπαδούς του ποδοσφαίρου, που μόνο σκοπό έχουν την τυφλή βία, προϊδέαζε για την θλιβερή κατάληξη του παιχνιδιού.
Από την αρχή, βρίζοντας αναίσχυντα, πετώντας αντικείμενα, ανάβοντας πυρσούς, μπαίνοντας στο γήπεδο για να διακόψουν τον ρυθμό των αθλητών μας με πολύωρες διακοπές (πράγμα που δυστυχώς το κατάφεραν), δημιούργησαν ένα κλίμα τρόμου. Ο σύλλογός μας εξέδωσε σχετικά με τα γεγονότα, Δελτίο Τύπου στις 21-3-2011.
Το Φύλλο Αγώνα, η συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή κ. Κονταξή και η έκθεση του γυμνασίαρχου κ. Πέτκου, που παραδοθήκαν στην Ε.Σ.ΠΕ.Μ. για να αποφασίσει για την τύχη του αγώνα που διακόπηκε, ήταν πολύ επιβαρυντικά για τις ευθύνες των οπαδών του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και σε καμιά περίπτωση δεν επέρριπταν ευθύνες και παραλείψεις στον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ.
Μ’ αυτά τα δεδομένα, η Πειθαρχική Επιτροπή και το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Μ. συνεδρίασαν την Τετάρτη 23-3-2011 για να αποφασίσουν για το παιχνίδι. Τα παραπάνω αποδεικτικά κείμενα, τα προβλεπόμενα από το Πειθαρχικό Δίκαιο, ο Κανονισμός των πρωταθλημάτων και οι προκηρύξεις, ήταν μονόδρομος για την μόνη δίκαιη και τεκμηριωμένη απόφαση από μεριάς της Ε.Σ.ΠΕ.Μ.: κατοχύρωση της νίκης του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ με 3-0 σετ και 75-0 πόντους και μηδενισμός του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Μ., όμως, με μια παγκόσμιας πρωτοτυπίας απόφασή του, αποφάσισε την επανάληψη του αγώνα και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)