Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«Σύλληψη τριών αλλοδαπών και ενός ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών»


Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες (28-03-2011) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, στην Έδεσσα, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας ηλικίας 21, 22 και 25 ετών και ένας ημεδαπός ηλικίας 20 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού και κατ΄ επάγγελμα, μετέβησαν στην Έδεσσα πρωινές ώρες της 28-03-2011 με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 20χρονου δράστη και προέβησαν σε πέντε (5) διαρρήξεις οικιών επωφελούμενοι απουσία των ιδιοκτητών τους και αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 15.000€ περίπου. Κατά την απομάκρυνση τους από την πόλη της Έδεσσας, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι σταθμεύτηκε από  ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας που  τους έκριναν ύποπτους και τους προσήγαγαν με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας στο Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας για περαιτέρω διερεύνηση, καθώς οι κατηγορούμενοι αδυνατούσαν να  δικαιολογήσουν το πλήθος αντικειμένων που κατείχαν.

Από την προανάκριση – έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες προέβησαν σε πέντε συνολικά διαρρήξεις κατοικιών κατά τις πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας  δρώντας σε υποομάδες των δύο ατόμων και αφαιρώντας αντικείμενα που αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και τους αποδόθηκαν.

Επίσης, κατά την έρευνα του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και άλλα κοσμήματα, συσκευές και τιμαλφή αντικείμενα, οι ιδιοκτήτες των οποίων αναζητούνται. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης του εγκλήματος.

Οι δράστες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)