Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Πέλλα – Εδεσσαϊκός 1-0

Ντέρμπι διάρκειας 190 λεπτών!!!!
Η Πέλλα ήταν νικήτρια του ντέρμπι τα Α’1 κατηγορίας Πέλλας νικώντας σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με 1-0 τον Εδεσσαϊκό.

Το παιχνίδι κράτησε 190 λεπτά και σίγουρα αποτελεί ρεκόρ  διάρκειας αγώνα για τα δεδομένα της Πέλλας, μια που ο διαιτητής Κωνσταντινίδης έκανε διακοπή 50 και πλέων λεπτών  με παρουσία αστυνομίας (μια που Εδεσσαϊκός ζήτησε επίσημα αστυνομική δύναμη για ασφάλεια , κάτι που προκάλεσε αγανάκτηση στους γηπεδούχους)

Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε μόλις  στο 17’ δευτερόλεπτο (το πιο γρήγορο γκολ της χρονιάς ) ο Χαρμάνας με φοβερό σουτ μετά από πάσα του Τσεβελέκη.
Στο 50’  ο Εδεσσαϊκός έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Γκεοργκιεφ που εκτέλεσε πέναλτι για τον Εδεσσαϊκό που ορθά αμφισβήτησαν για την εγκυρότητα του οι γηπεδούχοι και το απόκρουσε ο τερματοφύλακας  Κραϊτσης.
Στο 68’ μεγάλη ευκαιρία έχασε για τον Εδεσσαϊκό ο Μάντζιος που σούταρε από κοντά άουτ.
Στις καθυστερήσεις ο Σκοπιανός  Γκεοργκιεφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από σύγχυση , άλλα ο διαιτητής κακώς το ακύρωσε ως επιθετικό φάουλ προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στους ανθρώπους του Εδεσσαϊκού.
Αξίζει τον κόπο να τονίσουμε ότι στο γήπεδο ήταν παρόντες πάνω από 500 οπαδοί των 2 ομάδων κυρίως της Πέλλας
Αναμφισβήτητα αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο  διαιτητής Κωνσταντινίδης που έκανε 50 λεπτή διακοπή στο παιχνίδι και είχε πολλά αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα καταφέρνοντας να αδικήσει και τις 2 ομάδες.
Πρέπει να σταθούμε όμως σε 3 φάσεις ήταν καθοριστικές για την εξέλιξη του αγώνα .
Πιο συγκεκριμένα στο 31’ έκανε διακοπή «μαμούθ» 50 λεπτών όταν σε  ένα σφύριγμα του σε διεκδίκηση της μπάλας από τον επιθετικό Γκεοργκιεφ του Εδεσσαϊκου και τον τερματοφύλακα Καραογλανίδη σφύριξε για φάουλ ( σύμφωνα με αυτών  ο τερματοφύλακας έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής με χέρια  )  οι  παράγοντες και οι προπονητές των 2 ομάδων διαμαρτυρήθηκαν στον ρέφερι για το σφύριγμα του διαιτητή , ο Εδεσσαικός ήθελε πέναλτι αν ήταν στην περιοχή το μαρκάρισμα ή  αποβολή αν ήταν εκτός ενώ , οι γηπεδούχοι  τίποτα  που ίσως να ήταν και το πιο λογικό, τελικά μέσα στις μικροσυμπλοκές των παικτών των 2 ομάδων  εξαγνιστικός οπαδός των γηπεδούχων που κακώς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο   τράβηξε και έριξε κάτω τον Ρομάντζο που  έπεσε στο έδαφος δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει το παιχνίδι κλήθηκε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γιαννιτσών. Και ενώ θα μπορούσε κάλλιστα ο αγώνας να συνεχιστεί άμεσα  ή σε 5-10 λεπτά όταν ηρέμισαν πλήρως τα πνεύματα μια που στο γήπεδο υπήρχε αστυνομική δύναμη ο διαιτητής χάθηκε στα αποδυτήρια και  μετά από 50’ λεπτά που ήταν στα αποδυτήρια θυμήθηκε να μπει στον αγωνιστικό χώρο , μπήκε εκεί και για 5’ περιμέναμε να αποβάλει τους 2 προπονητές και τον τερματοφύλακα της Πέλλας Καραογλανίδη γιατί έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής με χέρια όπως ισχυρίστηκε ο ρέφερι.
Στο 50’ ο διαιτητής έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Εδεσσαϊκού , φάση που προηγήθηκε επιθετικό φάουλ στον αμυντικό Ειρηνακη. Και στο 90+ κατάφερε να ξεσηκώσει τους Εδεσσαίους που τους ακύρωσε κανονικότατο  γκολ του Γκεοργκιεφ έως επιθετικό φάουλ αυτά είναι μόνο τα 3 χοντρά λάθη του διαιτητή στον αγώνα.
Αξίζει να τονίσουμε ότι ο διαιτητής που θα σφύριζε το ματς ήταν ο Θεολόγου που δήλωσε κώλυμα τελευταία στιγμή λόγου ασθένειας, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον  κ.Κωνσταντινίδη. Οι Βοηθοί Δεμερτζής και Ευφραιμίδου σε αντίθεση με τον διαιτητή ήταν άριστοι.
Στο 32’ αποβλήθηκε ο Καραογλανίδης με απευθείας κόκκινη.
.
Αξίζει τον κόπο να τονίσουμε ότι  μετά την νίκη της Πέλλας θεωρείτε δεδομένο ότι θα έχουμε μπαράζ ανόδου στην Ένωση Πέλλας σε αντίθετη περίπτωση ίσως ο ΠΑΟΚ Γιαννιτσών αν νικούσε τα 2 τελευταία ματς (Άψαλο- Πέλλα) θα ήταν απευθείας πρωταθλητής και θα έπαιρνε την άνοδο μια που θα έπιανε 5 πόντους διαφορά από τον 2ο.
Πέλλα (Βοιτσίδης Ανδρέας): Καραογλανίδης, Shguni, Ρίσκος, Ευθυμιάδης, Τσιβελέκης(89’ Καραμούζας), Χαρμάνας, Σαλίκας, Ειρηνάκης, Μυλωνόπουλος(65’Ναλμπαντίδης), Βλάχας, Ηλιγάκης (32’ Κραϊτσης)
Εδεσσαϊκός (Βασίλης Ασλανίδης): Πασχαλίδης, Παπαδόπουλος, καπαγιαρογλου, Πεχλιβανίδης, Γεωργίου, Γιαντσης, Ιωσηφίδης, Τσόρμπας, Ρομάντζης (32’ Λ.Τ. Μάντζιος), Georgief, Λαμπρίδης.
Γιώργος Χατζηχρήστος
ΦΩΤΟ http://www.matiespellas.gr/

2 σχόλια:

  1. η πρασινη ντροπη του νομου.Το τσιρκο που ξεφτυλιζεται στα χωρια του Νομου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OI ΚΑΦΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ. ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ,ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΜΕΣΑ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...ΠΕΝΤΕΡΙΔΗ-ΠΕΛΚΑ Κ.Λ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)