Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝ/ΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ''ΑΓΓΕΛΗ ΓΑΤΣΟΥ'',


To Σάββατο 21 Μαΐου στους Σαρακηνούς ημέρα εορτασμού των αγίων Κων/νου & Ελένης αλλά και μνήμης του οπλαρχηγού της επανάστασης του 1821 ''Αγγελή Γάτσου'',



πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του. Η κατάθεση έγινε  από τον δήμαρχο ΑλμωπίαςΔημήτρη  Πασόη, τον πρόεδρο του τοπικού συμβούλιου Μιχάλη  Δέβρελη , τον πρόεδρο του συλλόγου διατήρησης & ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομίας Σαρακηνών ''Αγγελής Γάτσος'' κο Ρώσση και απο μαθητή του δημοτικού σχολείου, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Σαρακηνών όπου τελέστηκε
επιμνημόσυνη δέηση με την παρουσία του δημάρχου Αλμωπίας Δ.  Πασόη, των αντιδημάρχων Γιώργου  Τραπεζανίδη και Κατερίνας  Μπαγκή και άλλων εκπροσώπων φορέων.



Παρών στην εκδήλωση ήταν ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Σαρακηνών Θεόδωρος Κωνσταντόπουλος και ο δάσκαλος του δημοτικού σχολείου Γεώργιος, Καϊτατζής ο πρόεδρος του συλλόγου διατήρησης και ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς Σαρακηνών ''Αγγελής Γάτσος'' Νικόλαος Ρώσσης, καθώς και ο πρόεδρος της αθλητικής ομάδας Σαρακηνών ''Θύελλας'' Δημήτριος.
 Καρράς


Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συγγραφέας Γιάννης Παπαλαζάρου ,που ετοιμάζει βιβλίο για τη ζωή και τη δράση του ήρωα ''Αγγελή Γάτσου'', αναφέρθηκε στο πως έζησε αλλά και που έδρασε. Ο δήμαρχος Αλμωπίας Δ. Πασόης στο χαιρετισμό του επεσήμανε  τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης και τόνισε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας στις δύσκολες ημέρες κρίσης που περνάμε, διότι ο λαός μας πάντα έβγαινε νικητής. »



Να θυμίσουμε πως σήμερα το βράδυ το χωριό Σαρακηνών και ο αθλητικός σύλλογος ''Θύελλα'' οργανώνει πανηγύρι στην πλατεία του χωριού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και με πρώτη εμφάνιση του χορευτικού του συλλόγου διατήρησης & ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς Σαρακηνών ''Αγγελής Γάτσος''.

Θα είμαστε όλοι εκεί..!!!

Ευχαριστούμε την κα Ντόρα Γραικού για το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης.



2 σχόλια:

  1. η τζακρη που ειναι ρε σαμανδη..... αλλά εστηλε την σωσία της,,,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΤΗΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)