Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Υποδείξεις προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Έδεσσας.


ΧΟΛΩΜΕΝΟΣ από την απομάκρυνσή του  προφανώς από το γραφείο Τύπου του Δήμου ΄Εδεσσας ,ο Δ  . Ευαγγελίδης ,περίμενε στην γωνία να εξαπολύσει 

επίθεση
 κατά του συνδυασμού του. Ούτε λίγο ούτε πολύ εγκαλεί τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και του υποδεικνύει να επαναφέρει στην τάξη δημοτικό σύμβουλο της παράταξης  του Γιάννη Σόντρα. Μέσα από τις γενικολογίες που περιέχονται σε επιστολή σε εφημερίδα ,στο τέλος  στέλνει  τα μυνήματά του προς τον συνδυασμό του . Αναφέρει στην επιστολή.




Κε Διευθυντά,
Στο φύλλο της Παρασκευής 13 Μαΐου 2011 της εφημερίδας σας, στην προτελευταία σελίδα, διάβασα στο σχετικό ρεπορτάζ για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μια εκπληκτική δήλωση του αντιπροέδρου του κ. Μ. Μπέλμπα ότι το Σώμα «κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως το πιο γελοίο της χώρας.


Εντύπωση δεν μου προξένησε η δήλωση αυτή καθαυτή, αλλά το γεγονός ότι ουδείς εκ των παρισταμένων ζήτησε εξηγήσεις και αιτιολόγηση, για μια τέτοια πρωτάκουστη διαπίστωση.

Αλλά τί ακριβώς προηγήθηκε και προκλήθηκε αυτή η δήλωση; Δυστυχώς, δεν ήμουν παρών, ούτε και το ρεπορτάζ διευκρινίζει την αφορμή αυτής της διαπίστωσης. Παραμένει όμως το γεγονός, το οποίο σχολιάστηκε ευρύτατα, και το κυριότερο, που είναι και η αφορμή αυτής της επιστολής, προκάλεσε πολλές απορίες για το τί πράγματι συνέβη.

Ελπίζω λοιπόν ο κ. Σόντρας, επικεφαλής της παράταξης στην οποία ανήκει ο κ. Μπέλμπας, να αναλάβει την πρωτοβουλία και να εξηγήσει με δημόσια τοποθέτηση εάν συμφωνεί με την παραπάνω διαπίστωση, οπότε αναμένουμε να καταγγείλει τους υπαίτιους ή διαφωνεί, οπότε οφείλει να επαναφέρει στην τάξη τον παρεκτραπέντα Δημοτικό Σύμβουλό του.

Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση εκ μέρους του κ. Σόντρα (το πλέον πιθανό, λόγω της γνωστής από το παρελθόν τακτικής του), τότε νομίζω ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλει να καλέσει τον κ. Μπέλμπα, να δώσει εξηγήσεις, έστω και καθυστερημένα, αν και θεωρώ ότι αυτό έπρεπε να έχει γίνει ήδη στην διάρκεια της συνεδρίασης.

Εν πάση περιπτώσει, εάν μεν πραγματοποιήθηκε αυτή η συνάντηση, τότε πρέπει να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.

Εάν δεν πραγματοποιήθηκε, τότε ελπίζω ότι θα υπάρξει κάποιος με την αναγκαία ευαισθησία, που θα αναλάβει επιτέλους να εξηγήσει στους δημότες τί τελικά συνέβη, ώστε να σταματήσουν να διερωτώνται για το κατά πόσον κινδυνεύει το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας να χαρακτηριστεί ως το πιο γελοίο της χώρας.

Μια και καθυστέρησα, λόγω άλλων πιεστικών προτεραιοτήτων, να σας στείλω αυτήν την επιστολή, μου δίνεται η ευκαιρία να σχολιάσω κάτι που διάβασα στο πρόσφατο φύλλο της εφημερίδας, της 20 Μαΐου.

Στο φύλλο αυτό υπάρχει το κύριο άρθρο γραμμένο από εσάς, όπου αναφέρεστε στο Γραφείο Τύπου του Δήμου. Διευκρινίζω λοιπόν, προς αποφυγήν παρανοήσεων, ότι από τις αρχές Μαΐου δεν έχω καμιά σχέση με αυτό και σε επόμενη επιστολή μου θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες του θέματος.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)