Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Παρουσίαση του Διαθεματικού Δικτύου «Αντιμετώπιση της φτώχειας



Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας Κ. Κιουρτσή Κωνσταντίνου και Περιβαλλοντικής Αγωγής κ. Οικονομίδου Αικατερίνης


σχεδίασαν και λειτούργησαν την τρέχουσα σχολική χρονιά ένα διαθεματικό δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας με τίτλο «Αντιμετώπιση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων».
Το δίκτυο εντάσσεται στα πλαίσια  του θεματικού έτους 2010 – 11: Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στόχος του ήταν να αναγνωριστεί το δικαίωμα των ανθρώπων να ζουν με αξιοπρέπεια και να συμμετέχουν πλήρως στη κοινωνία, όπως και να αναδείξει τη σημασία της συλλογικής ευθύνης και δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φτώχειας και της περιθωριοποίησης.
Στο Δίκτυο συμμετείχαν 8 σχολικές ομάδες. 2 από το 1ο ΓΕΛ Έδεσσας, 2 από το 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και από 1 από το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, το 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, το Γυμνάσιο Πέλλας και το ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών, 14 εκπαιδευτικοί και 150 μαθητές.
Τα προγράμματα που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 9/5/2011 σε εκδήλωση του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, στις 8.00 μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας.
Η εκδήλωση είχε μεγάλη απήχηση και την παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πέλλας, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Πέλλης – Αλμωπίας,, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Γιαννιτσών, εκπαιδευτικοί και πολίτες του Δήμου Πέλλας.
Οι παρουσιάσεις των εργασιών έγιναν εκ μέρους της παιδαγωγικής ομάδας του 1ου ΓΕΛ Έδεσσας από τον κ. Κιουρτσή, εκ μέρους της ομάδας του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών από τους μαθητές  Μαρία Πόπη, Θωμάς Σεβαστιάδης, Βασίλης Σαματίδης, Αγγελική Τσεκούρα και Ραφαέλα Τσούτσα, εκ μέρους της μιας ομάδας του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών οι μαθήτριες Μαρία Πολίτη, Βάσω Ηλιάδη – Χαρμάνα, Ροδή Πετρίδου και για τη δεύτερη ομάδα του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών οι μαθητές Μαρία Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Βουζίνας, Κυριάκος Καργκούνης και Παρασκευή Καραβάτση. Εκ μέρους της ομάδας του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών οι μαθητές Κωνσταντίνος Μικρόπουλος και Ιωάννης Μαυρίδης, εκ μέρους του Γυμνασίου Πέλλας οι μαθήτριες Κούλη Πετρούλα και Μαζαράκη Χριστίνα και εκ μέρους του ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών η εκπαιδευτικός κ. Μάρθα Ιορδανίδου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)