Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Συνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη με το Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς

Η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θεοδώρα Τζάκρη πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Γιάννο Λιβανό
, σκοπός της οποίας ήταν η ενημέρωση για τα προγράμματα που εκπονούνται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και αφορούν στη στήριξη των νέων, αλλά και τη δωρεάν παροχή νομικής υποστήριξης στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο πρόγραμμα αφορά στην έκδοση εκπτωτικών καρτών για νέους, οι οποίες θα διατίθενται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας. Οι κάρτες θα διανέμονται δωρεάν σε μαθητές, φοιτητές, νέους εργαζόμενους και ανέργους, κατά προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους. Οι κάτοχοί τους θα εξασφαλίσουν εκπτώσεις, μέσω συμβεβλημένων με το πρόγραμμα επιχειρήσεων, σε ορισμένες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν εκπαίδευση, αγορές, ψυχαγωγία, ταξίδια κ.λ.π. Αξίζει να σημειωθεί ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την ένταξη και των επιχειρήσεων της Περιφέρειας στο πρόγραμμα αυτό. Στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη κάρτα χρησιμοποιείται ήδη από 10.000 νέους, ενώ μόνο το 2010 πάνω από  800 νέες επιχειρήσεις προστέθηκαν στη λίστα των συνεργατών της κάρτας. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί εκτός των άλλων στη δημιουργία καταναλωτικής συνείδησης στους νέους, αλλά και στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Το δεύτερο πρόγραμμα ονομάζεται «Νομική βοήθεια για νέους»,  υλοποιείται με τη συνδρομή των κατά τόπους δικηγορικών συλλόγων και απευθύνεται σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ωφελούμενοι από το πρόγραμμα αυτό μπορούν να είναι ανήλικοι παραβάτες, κακοποιημένοι ανήλικοι, πρόσφυγες, παλιννοστούντες έως 30 ετών, καθώς και νέοι θεραπευόμενοι από τοξικές ουσίες έως 30 ετών, που βρίσκονται στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης, ή έχουν ολοκληρώσει αναγνωρισμένο πρόγραμμα απεξάρτησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συμμετοχή κάποιου νέου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αποτελεί προϋπόθεση το να στερείται των απαραίτητων για την νομική του υποστήριξη χρημάτων. Οι υποθέσεις στις οποίες μπορεί να παρασχεθεί νομική βοήθεια μέσω του προγράμματος μπορεί να είναι εργασία ανηλίκων, παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων (trafficking and smuggling) έως 30 ετών και χρήση απαγορευμένων ουσιών από νέους έως 30 ετών. Μέσω του μνημονίου που θα υπογραφεί με τους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους, εξασφαλίζεται δωρεάν εκπροσώπηση των ωφελουμένων από το πρόγραμμα, τόσο εξωδικαστικά, όσο και ενώπιον των δικαστηρίων, ενώ τις συγκεκριμένες υποθέσεις χειρίζονται δικηγόροι έως 35 ετών, γεγονός που μπορεί να συνδράμει σημαντικά και στην καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους δικηγόρους.
Στο πλαίσιο εφαρμογής των προγραμμάτων αυτών και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Πέλλας, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, κ. Γιάννος Λιβανός, μετά από πρόσκληση της κας Τζάκρη, θα παρευρεθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου στα Γιαννιτσά, με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις λεπτομέρειες υλοποίησης των προγραμμάτων, αλλά και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτά.-

1 σχόλιο:

  1. πλακα μας κανεις ρε τζακρη ολοκληρη υπουργος και χαιρεσαι που συναντηθηκες με τον Γ.Γ Νέας Γενιάς
    εδω ο κόσμος καίγεται και .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)