Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Ο Δήμος Έδεσσας έχει κάνει τα πρώτα του βήματα για την ανακύκλωση τοποθετώντας μπλε κάδους
σε διάφορα σημεία της πόλης. Τα επόμενα βήματα που έχουν σχεδιαστεί είναι να τοποθετηθούν περισσότεροι μπλε κάδοι προκειμένου να επεκταθεί η ανακύκλωση στην πόλη και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, αλλά και να πραγματοποιηθεί μία ευρεία προσπάθεια για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί διότι κάποιοι συμπολίτες μας χρησιμοποιούν τους κάδους της ανακύκλωσης για να πετούν τα κοινά απορρίμματα, με αποτέλεσμα η εταιρία ανακύκλωσης να μην δέχεται και να επιστρέφει τα φορτία των ανακυκλούμενων υλικών, διότι ο κύριος όγκος τους είναι κοινά απορρίμματα. Επισημαίνεται ότι για να γίνουν δεκτά τα φορτία των ανακυκλούμενων υλικών από την εταιρία ανακύκλωσης πρέπει να έχουν περιεκτικότητα σε κοινά απορρίμματα μικρότερη του 20%, αλλιώς επιστρέφονται και καταλήγουν στο ΧΥΤΑ. Δυστυχώς, στα πρώτα φορτία του Δήμου Έδεσσας η περιεκτικότητα των κοινών απορριμμάτων υπερέβαινε το 80%, οπότε πρέπει να κάνουμε άλματα για να πιάσουμε το στόχο.
Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να σεβαστούν την προσπάθεια που γίνεται από το Δήμο Έδεσσας και να μην ρίχνουν κοινά απορρίμματα στους κάδους ανακύκλωσης. Η συμβολή του καθενός είναι απαραίτητη για να ευοδωθεί η προσπάθεια για αποτελεσματική διαχείριση των ανακυκλούμενων υλικών, καθώς σε άλλη περίπτωση οι κόποι και οι πόροι που διατίθενται για την ανακύκλωση θα πάνε χαμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)