Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Η ΓΝΩΜΗ ΤΗ Σ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ


 
Αλήθεια


            Οι πολίτες της Αλμωπίας δέχτηκαν με αρκετό σκεπτικισμό την πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του Δήμου να αναβάλλει για λίγο ακόμα την ενημέρωση σχετικά με το χρέος της Επιχείρησης των Λουτρών αλλά και τους δύο πρώην Δήμους Αριδαίας και Εξαπλατάνου.
            Η αρχή αναμενόταν να γίνει με το χρέος των Λουτρών.
            Ασφαλώς ο κόσμος εξέφρασε την άποψη του, με το εκλογικό αποτέλεσμα. Άλλους τους έστειλε να ιδιωτεύσουν και άλλους να διοικήσουν πιο δίκαια και συνετά, όπως πίστευε. Η κοινή γνώμη δεν ζητά να πιει  «πολιτικό αίμα», ούτε και να στήσει «λαϊκά δικαστήρια».  Επιθυμεί όμως και δικαιούται να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη και το χρέος έφτασε στο συγκεκριμένο ύψος.
            Η σημερινή διοίκηση καθυστέρησε αρκετά. Αν το έκανε για να ερευνήσει κι άλλο, ώστε να είναι σωστή και δίκαιη και αληθινή στα στοιχεία που θέλει να παρουσιάσει, καλώς έπραξε.
            Διότι είναι άδικο να καταλογίζεις ευθύνες μεγαλύτερες από αυτές που αναλογούν στους υπεύθυνους. Το ίδιο άδικο βέβαια είναι να μην αποδίδεις ευθύνες που αναλογούν σε όσους είχαν τις τύχες της Επιχείρησης και όφειλαν να είναι πιο προσεκτικοί.
            Αν προκύψουν τώρα και άλλες ευθύνες και αξιόποινες πράξεις, άλλοι είναι αρμόδιοι να τις αξιολογήσουν και να τις προχωρήσουν. Η σημερινή Διοίκηση έχει χρέος να τις αναδείξει αν υπάρχουν και στο βαθμό που υπάρχουν.
            Οι πολίτες δεν επιθυμούν «λαϊκά δικαστήρια». Ούτε όμως και κουκουλώματα. Ζητάν μόνο την αλήθεια και μόνο αυτή.
            Δεν ζητάν την «καταδίκη» αθώων. Ούτε όμως και την «αθώωση» πιθανών ενόχων. Έχουν το μέτρο, την κρίση και τον κοινό νου για να κρίνουν. Όσο κι αν υπάρχουν οι ελάχιστοι που θεωρούν το αντίθετο.
            Η σημερινή Δημοτική Αρχή έλαβε την συντριπτική λαϊκή εντολή για διαφάνεια. Αυτό τουλάχιστον ως τώρα δείχνει να το σέβεται παρά τις δυσκολίες και τον  παρασκηνιακό πόλεμο  που δέχεται από τους «γνωστούς άγνωστους».

Δημοσιεύθηκε τη Πέμπτη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)