Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜOΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΤΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

                                           


   Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας, στην τακτική του συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου 2011,
με αφορμή απόφαση του καταστήματος Ταχυδρομείου της Τ.Κ.Εξαπλατάνου που έχει ως θέμα την κατάργηση του Ταχυδρομικού Καταστήματος Εξαπλατάνου, εκφράζει ομόφωνα τα παρακάτω:


   Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται από την κεντρική εξουσία, των καταργήσεων υπηρεσιών, των συγχωνεύσεων ή υποβαθμίσεων αυτών, που ενώ στοχεύει στον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, καταλήγει να καταστρέφει την κοινωνική δομή της επαρχίας και συγκεκριμένα της επαρχίας Αλμωπίας.

   Ο Δήμος μας αναπτύσσεται σε έκταση 981 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι από τους λίγους παραμεθόριους Δήμους του Καλλικράτη, στα όρια του οποίου υπάρχουν 1 Δημοτικό Διαμέρισμα και 29 Τοπικές Κοινότητες και έχει συνολικό πληθυσμό 29.354 κατοίκους. Είναι σαφές οτι το Ταχυδρομικό Κατάστημα Αριδαίας δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει το πλήθος των δημοτών μας και ειδικότερα αυτών που διαβιώνουν στις ορεινές περιοχές αντιμετωπίζοντας ήδη πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Οπότε, επιβάλλεται και η λειτουργία του Ταχυδρομικού Καταστήματος Εξαπλατάνου.

   Στόχος μας, ως Δημοτική Αρχή, είναι:
   Η εξυπηρέτηση του πολίτη και η δημιουργία προϋποθέσεων για την ανασύνταξη και την αναζωογόνηση της Αλμωπίας. Είναι επιβεβλημένο τη στιγμή αυτή, να επανασυστήσουμε ένα σύγχρονο Δήμο αρωγό στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Η κατάργηση υπηρεσιών-κλειδιών για την καθημερινότητα και την ευκολία στις συναλλαγές συνδημοτών μας, όπως το Ταχυδρομικό Κατάστημα Εξαπλατάνου υποβαθμίζει το Δήμο μας και δημιουργεί τεράστια προβλήματα, όπως:

1. Τη μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων και κυρίως των ορεινών χωριών του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου. 

2. Αναιρεί την ουσία της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης.

3.H κατάργηση του θα συμβάλει στον οικονομικό μαρασμό της τοπικής κοινότητας Εξαπλατάνου.

  Ζητάμε να εξεταστεί και πάλι η ευρύτερη οικονομική και κοινωνική σύσταση της περιοχής, όχι όμως με στυγνό τεχνοκρατικό κριτήριο  και να συνυπολογιστούν οι οικονομικές συνέπειες στην τοπική κοινότητα Εξαπλατάνου καθώς και στις υπόλοιπες τοπικές-εκ των οποίων πολλές ορεινές-κοινότητες του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου.
   Επιδιώκουμε την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών υπηρεσιών αλλά και τη δημιουργία νέων και παρακαλούμε να βοηθήσετε σ'αυτό αντί να υπονομεύονται οι προσπάθειές μας.
   Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε απόφαση για κατάργηση υπηρεσιών που λειτουργούν στο Δήμο Αλμωπίας γιατί πρέπει ο ακριτικός αυτός τόπος να έχει προοπτική και ανάπτυξη, χωρίς κωλύματα-όπως η εν λόγω απόφαση-από την κεντρική διοίκηση.
 


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι                                         Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

1 σχόλιο:

  1. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΕ.
    ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ.
    ΠΩ ΠΩ ΤΡΟΜΑΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)