Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ




 Το Τοπικό Συμβούλιο Αριδαίας κάλεσε την Παρασκευή 26/8/2011 τους ιδιοκτήτες

των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δημαρχείο ,για την επίλυση του προβλήματος του ωραρίου μουσικής, ώστε να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των
 καταστημάτων ,με σεβασμό  πάντοτε απέναντι στον πολίτη.
Παρόντες ήταν  ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Δημήτρης Αβράαμ ,ο αντιπρόεδρος Σόλων Ελπασίδης  και τα μέλη Σοφία Αβραμίδου και  Δημήτης Γιάντσης . Παραβρέθηκαν ακόμα ο Δήμαρχος   Δημήτρης Πασόης, Αντιδήμαρχοι  εκπρόσωπος της αστυνομίας και εκπρόσωπος πολιτών . Ανταλλάχθηκαν πολλές απόψεις και αναζητήθηκε  η καλύτερη λύση για όλους . Ο Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης τόνισε για μια ακόμα φορά ότι  σκοπός της Δημοτικής Αρχής  είναι να μην καταφεύγει στο έσχατο μέτρο του κλεισίματος των καταστημάτων ,κάτι που γίνεται και αναγκαστικά λόγω της νομοθεσίας .Δήλωσε ξεκάθαρα  ότι  κατανοεί τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και  την αναγκαιότητα  συγκράτησης της νεολαίας εντός των ορίων του Δήμου .Ομως πρέπει να υπάρχει σεβασμός και κατανόηση προς τους πολίτες εκείνους που ενοχλούνται από την υπερβολική ένταση της μουσικής.
Ζήτησε από τους καταστηματάρχες να το λάβουν πολύ σοβαρά αυτό το θέμα .Εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή. Τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Αριδαίας  τόνισαν αυτά που προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Δεσμεύτηκαν  να εξαντλήσουν κάθε λογικό περιθώριο  που δίνει ο νόμος ,χωρίς  αυτό να είναι σε βάρος των κατοίκων που μένουν στις συγκεκριμένες περιοχές και διατυπώνουν συχνά παράπονα .
Το γεγονός επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος των κατοίκων ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση αφόρητη ,ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
 Πολλοί  καταστηματάρχες  αμφισβήτησαν τις καταγγελίες , πολλές από τις οποίες χαρακτήρισαν κακοήθεις  , κακοπροαίρετες  και εκδικητικές .Υποστήριξαν ότι η αστυνομία  κάνει μηνύσεις μόνο από  κακοήθεις καταγγελίες ,χωρίς να προβαίνει σε ελέγχους ,για να διαπιστώσει αν πράγματι ευσταθούν .
Ζήτησαν να ενημερώνονται για όλες τις μηνύσεις που υποβάλλονται, καθώς και την αιτιολογία.
 Ως προς το ωράριο παράτασης της μουσικής διατυπώθηκαν πολλές απόψεις . Οι οριστικές προτάσεις και οι όποιες αποφάσεις μετατέθηκαν για την Τρίτη  30 Αυγούστου ,προκειμένου να μελετηθεί   σε βάθος και καλύτερα   η ισχύουσα νομοθεσία.


  ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ

    Στο μεταξύ
   σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 83 του Ν 3852/2010 η χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής περιλαμβάνεται στις αποφασιστικές αρμοδιότητες του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αριδαίας.
Μετά από αυτό  το Τοπικό Συμβούλιο Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας συνεδρίασε την Παρασκευή 19 Αυγούστου με θέματα τις χορηγήσεις αδειών μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αριδαία και αποφάσισε να εγκρίνει την χορήγηση αδειών λειτουργίας μουσικών οργάνων (στερεοφωνικό μηχάνημα).
   Πιο συγκεκριμένα, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορεί να λειτουργεί μουσική(στερεοφωνικό μηχάνημα), με χαμηλή ένταση 80dΒ και με κλειστές πόρτες και παράθυρα, χωρίς μεγάφωνα στον έξω χώρο και μόνο κατά τις ώρες μη κοινής ησυχίας με παράταση μιας ώρας κατά τη χειμερινή περίοδο (από 22.00  δηλαδή στις 23.00) και μίας ώρας κατά τη θερινή περίοδο (δηλαδή από 23.00 στις 24.00). Επιπλέον, τις παραμονές των επίσημων αργιών αποφασίστηκε μετά από διαλογική συζήτηση, η παράταση της λειτουργίας μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να ισχύει για δύο ώρες.
Το Τοπικό Συμβούλιο προχώρησε στην συγκεκριμένη απόφαση λαμβάνοντας υπόψη του, ταυτόχρονα τα πολλά αιτήματα των πολιτών που επιθυμούν την τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας, τα αιτήματα των ιδιοκτητών των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που στη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο προσπαθούν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά χωρίς να απολύσουν το προσωπικό αλλά και τις απαιτήσεις της νεολαίας της επαρχία μας που επιθυμεί να διασκεδάζει εντός του Δήμου Αλμωπίας.
Μετά τη συνάντηση της Τρίτης πάντως δεν αποκλείεται να αναμορφώσει την απόφασή του.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)