Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Πυρκαγιά στο Σέιχ Σου






Πυρκαγιά ξέσπασε στο Σέιχ Σου την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 14:20. Παρών
από την πρώτη στιγμή ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Τούμπας η Ένωση και εκδότης των Νέων Της Τούμπας Ανέστης Αναστασιάδης.
Το όλο πρόβλημα δεν είναι ότι σήμερα ένα μέρος του δάσους έγινε στάχτη, αλλά η όλη εμφάνιση του δάσους με τα ξερόχορτα κάτω από τα πεύκα  να είναι έτοιμα και μάλλον να εκλιπαρούν για να καούν μιας και δεν λέει εδώ και δυο μήνες να βρέξει.
Τα υδροπλάνα μαζί με τους πυροσβέστες δώσανε σχεδόν για 5 ώρες  μάχες για να περιοριστεί η καταστροφή μια και την ίδια ώρα ένα μεγάλο δάσος του Έβρου έδινε τη μάχη όχι της επιβίωσης αλλά της ολικής καταστροφής.
Σχετικά με το δάσος του Σέιχ Σου το γεγονός ότι τάχα εκατοντάδες φίλοι του δάσους είναι καθημερινοί φύλακες μάλλον είναι αστείο. Εδώ και χρόνια φωνάζουμε ότι το δάσος του Σέιχ Σου χρειάζεται αφεντικό και φορέα που να το προσέχει σε καθημερινή βάση και όχι περιστασιακά από κάποιους δημάρχους που όλοι το θυμούνται και κάνουν πολιτική την ώρα που καίγεται. Ο Σύλλογος Κατοίκων Τούμπας Η Ένωση καλεί όχι την κυβέρνηση (γιατί όλοι από την κυβέρνηση τα περιμένουν), αλλά  τους δήμους της περιοχής, να αναλάβουν άμεσα τη φύλαξη και την αξιοποίηση  αυτού του δάσους που δεν πρέπει μόνο να το φυλάμε, αλλά και να το ζούμε από κοντά και να το χαιρόμαστε γιατί για την πόλη μας είναι το μοναδικό και για να ζήσει θα πρέπει καθημερινά να το περπατάμε. Όσο για τις μεγάλες πυρκαγιές που κάθε καλοκαίρι καίγονται χιλιάδες στρέμματα καλά θα κάνει η Ενωμένη Ευρώπη, αλλά και οι τεμπέληδες του ΝΑΤΟ να ετοιμάσουν επιτέλους έναν δυνατό μηχανισμό με τον κατάλληλο εξοπλισμό για να μπορούν στο εξής άμεσα να παρεμβαίνουν σε αυτόν τον πόλεμο που σήμερα λέγεται πυρκαγιές ή και πλημμύρες, αλλά και σεισμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)