Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Επισκεψη στη λουτρόπολη Άγιας Παρασκευής του δήμου Κασσάνδρας.





Κύριε Δήμαρχε,

σας είχαμε ενημερώσει με δελτίο τύπου ότι το προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας θα επισκεφτεί και την δική σας λουτρόπολη στα πλαίσια των επισκέψεών μας σε όλες τις λουτροπόλεις.

Η επίσκεψη θα αφορούσε στο    να εχουμε μια άμεση ενημέρωση σχετικά με τα  προβλήματα  της  λουτρόπολης,  και εμείς σαν ο μοναδικός μαζικός φορέας   θα σας είχαμε ενημερώσει για τους στόχους του συλλόγου μας σαν νέα διοίκηση που είστε  στον δήμο Κασσάνδρας.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου μας   Ανέστης Αναστασιάδης και ο Αντιπρόεδρος  Χρήστος Σιδηρόπουλος βρισκόταν στην λουτρόπολη σας  από της 13.8.2011 έως της 22.8.2011.
Κατά την διάρκεια της παραμονής τους τα δυο μέλη του προεδρείου   επισκέφτηκαν τουλάχιστον 5 φορές τις λουτρικές εγκαταστάσεις  προκειμένου να  έχουν  κάποια επαφή
1ον  με την διοίκηση που δυστυχώς ήταν απούσα  στην <<Ιταλία >>
2ον  με τους νέους υπάλληλους του συγκροτήματος.
Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει  επαφή  μόνο  με την γιατρό της λουτρόπολης κύρια Κατερίνα Ψυχογιού  Aανταλλάξουμε απόψεις  για τον τρόπο λειτουργίας των  λουτροπόλεων   και κυρίως  θέματα οργανωτικά του δικού της χώρου.
Σχετικά με το προσωπικό διαπιστώσαμε ότι δεν κατέχουν και τόσο καλά  το αντικείμενο.   Ασφαλώς για τον τρόπο επιλογής προσωπικού  την ευθύνη την  έχει το  ΑΣΕΠ, ενώ οι λουτροπόλεις θέλουν το Ιατρικό και άλλο προσωπικό να είναι έμπειρο στο θέματα  ιαματικού τουρισμού. Δυστυχώς αυτό σήμερα δεν είναι πραγματοποιήσιμο.

Η πρώτη μας παρατήρηση  κύριε δήμαρχε μετά την επίσκεψη στην λουτρόπολη  είναι ότι ενώ ο πρόεδρος της λουτρόπολης  απουσιάζει, όπως μας πληροφόρησαν σε ταξίδι στην Ιταλία και μάλιστα για πολλές μέρες, δεν υπάρχει αντικαταστάτης από πλευράς διοίκησης και αυτό σε λουτρικό συγκρότημα είναι το ποιο επικίνδυνο για ότι τυχόν συμβεί σε κάθε λουόμενο,  μιας και γνωρίζετε ότι όλες οι λουτροπόλεις λειτουργούν χωρίς άδεια.

Η δεύτερη μας  παρατήρηση   ήταν ότι εμείς σαν φορέας δεν μπορέσαμε να εχουμε μια επαφή με κάποιον αρμόδιοι.

Επειδή κύριε δήμαρχε εμείς σαν Πανελλαδικός Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας που  στόχοι μας είναι 1ον η Ανάπτυξη, 2ον η προβολή των Ελληνικών Λουτροπόλεων, και 3ον η άψογη λειτουργία αυτών των μονάδων για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλα σε όλο τον κόσμο, θα θέλαμε με την εύκαιρα της επίσκεψης μας  να επισημάνουμε τα εξης.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ.
1ον είναι απαράδεκτο να μην λειτουργεί το ξενοδοχείο των λουτρών ανεξάρτητα  με τις όποιες ελλείψεις  έχει, ενώ στα δυο προηγούμενα χρόνια δούλεψε και αν δεν κάνουμε λάθος κόντρα στα τοπικά συμφέροντα που ασφαλώς δεν επιθυμούν η λουτρόπολη να έχει εστω αυτό το μικρό ξενοδοχείο.

2ον είναι απαράδεκτο στα λουτρά και μάλιστα με την  ομορφιάς της θάλασσας να μην υπάρχει ένα κυλικείο,  και μάλιστα καλά οργανωμένο,  που να εξυπηρετεί  τις ανάγκες των  λουομένων την ώρα της παραμονής στις λουτρικές εγκαταστάσεις. Και θέλουμε να σας τονίσουμε ότι αυτό είναι το μεγάλο παράπονο των λουομένων. Ελπίζουμε ότι θα το ταχτοποιήσετε  γρήγορα.

3ον Η καθαριότητα της λουτρόπολης δεν είναι αυτή που πρέπει ενώ στην προηγούμενη χρονιά ήταν κάπως άψογη.

4ον  Η Θερμοκρασία του Ιαματικού νερού είναι κάτω από 32 βαθμούς και θα πρέπει στην λουτρόπολη να υπάρχει πάντα επιστημονικός συνεργάτης Γεωλόγος για να επιβλέπει αυτές τις διακυμάνσεις του Ιαματικού νερού.  Τα παραπόνα του κόσμου ήταν και είναι ότι κατι συμβαίνει με την θερμοκρασία του νερού.

5ον  Η Δημοτική συγκοινωνία θα πρέπει από την λουτρόπολη να έχει επαφή με όλη την περιοχή  που έχει  μεγάλο θαλάσσιο τουρισμό α) για να μεταφέρει λουόμενους  από όλη την ευρύτερη περιοχή και μάλιστα με τακτικά δρομολόγιο αν είναι δυνατόν κάθε 30 λεπτά και β) στο λεωφορείο θα πρέπει  να υπάρχει  διαφημιστική  πινακίδα για τους ξένους  ότι ελάτε να επισκεφτείτε  την ποιο όμορφη λουτρόπολη της Ελλάδας.

Πολλά ήταν τα παράπονα για την συμπεριφορά της δημοτικής συγκοινωνίας που θα πρέπει να ερευνήσετε, και επιπλέον η πρόταση μας είναι ότι ένας  οδηγός αυτοκινήτου θεραπευτικού τουρισμό θα πρέπει να γνωρίζει οπωσδήποτε  μια ξένη γλώσσα, κάτι που θα πρέπει να ισχύει και για όλο το υπόλοιπο  προσωπικό της λουτρόπολης αν είναι δυνατό.

6ον Ο προθάλαμος του Ιατρείου  σήμερα από πλευράς εμφάνισης  είναι απαράδεκτος και θυμίζει τριτοκοσμική λειτουργία. Α) η Γιατρός της λουτρόπολης σε αυτην την εποχή είναι απαράδεκτο  να μην  έχει έναν υπολογιστή που είναι το άλφα και το ωμέγα για έναν επιστήμονα. Β) δεν έχει ένα τηλέφωνο να επικοινωνεί  ο κόσμος με το γιατρό  της λουτρόπολης. Γ) Η ύπαρξη μιας βοηθού που θα έχει το γραφειο της στον προθάλαμο θα ήταν για έναν ξένο επισκέπτη – λουόμενο, ότι καλύτερο από πλευράς εμφάνισης.

7ον  Θα πρέπει και αυτή η λουτρόπολη να ενσωματωθεί  στις λουτροπόλεις της βόρειας Ελλάδας που λειτουργούν όλο τον χρόνο. Αυτό για να γίνει θα πρέπει από τώρα με ένα φυλλάδιο να το διαφημίζετε σε όλους τους λουόμενους και κυρίως στην νεολαία που το χειμώνα είναι και οι πελάτες  των λουτροπόλεων,  εκτός από το site που έχετε και είναι πάρα πολύ καλό.

8ον Είναι απαράδεκτο στο 2011 σε μια λουτρόπολη τέτοιου μεγέθους να υπάρχουν ακόμη αυτοκίνητα απομάκρυνσης των λυμάτων, και θα πρέπει άμεσα να υπάρξει στο αποχετευτικό δίκτυο, βιολογικό καθαρισμό  κατι που το επισημαίνουμε σε όλες τις λουτροπόλεις που επισκεπτόμαστε.

9ον Στην λουτρόπολη κύριε δήμαρχε υπάρχουν δυο χώροι για συνεδριακό τουρισμό Α) είναι  το  συνεδριακό κέντρο που εδώ και 10 χρόνια παραμένει ημιτελές και Β) μέσα στο υπάρχον κατάστημα στον δεύτερο όροφο, υπάρχει τεράστια αιθουσα που μπορεί με λίγη διαρρύθμιση να είναι ένας χωρος προβληματισμού σχετικά με τον θεραπευτικό τουρισμό και αλλα θέματα που αφορούν  το όλο συγκρότημα των λουτρών, αλλά και συζητήσεις λουομένων πανω στον θεραπευτικό τουρισμό.

10ονΔεν υπάρχουν εφημερίδες, και αυτό  στην εποχή του 2011 είναι απαράδεκτο. Την ανάγκη αυτή μπορούσε να το  καλύπτει, εάν υπήρχε, το κυλικείο  στα λουτρά και μάλιστα με την βοήθεια της δημοτικής  συγκοινωνίας .

11ον Στη  Μοναδική παραλία, όπου πολλοί λουόμενοι  κάνουν τα θαλάσσια τους μπάνια και στην συνέχεια κάνουν και τα λουτρά τους, είναι απαράδεκτο  να τους υποχρεώνουμε εκτος από το κόστος στο ενοίκιο του σπιτιού ή του ξενοδοχείου,  το κόστος για τις λούσεις στα λουτρά, να εχουν και  το χαράτσια  της  παραλίας όπου  ένας  καφές  ή οτιδήποτε άλλο να στοιχίζει πανω από 5 ευρώ.
Θα προτείναμε για την λουτρόπολη η παραλία αυτή  να είναι εντελώς δωρεάν με υποδομές που θα πρέπει να έχει ο δήμος και όχι οι γνωστές ξαπλώστρες ..

Πολύς κόσμος πους δεν έχει να πληρώσει  αναγκάζετε να πηγαίνει δεξιά από τους χώρους με τις ξαπλώστρες πανω σε πέτρες και βράχους  προκειμένου να κάνει ένα μπάνιο και αυτό είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο κυρίως για τον θεραπευτικό αλλα και για τον θαλάσσιο τουρισμό.

12ον Στην λουτρόπολη κύριε δήμαρχε υπάρχει μια εκκλησία και απέναντι στην εκκλησία υπάρχουν εδώ και χρόνια τρία απαράδεκτα μισογκρεμισμένα κτίρια που παλαιοτέρα στεγαζόταν και ένα σουπερ Μάρκετ . Είναι ανάγκη αυτή η περιοχή να καθαρίσει και όχι να υπάρχει αυτή η γυφτιά .

13ον Μπαίνοντας στην λουτρόπολη είναι το περίπτερο των λουτρών που μάλλον στήθηκε για να ενημερώνει τους περαστικούς, σήμερα από πλευράς εμφάνισης είναι απαράδεκτο και θα πρέπει να βρεθεί λύση  για την λειτουργία του, αν όχι ας γίνει κάτι άλλο.

14ον θα πρέπει επίσης να θυμίσουμε σε όλους ότι στη λουτρόπολη που θα λειτουργεί και τον χειμώνα ότι όλα τα καταλύματα θα πρέπει  να έχουν και θέρμανση. Ο Δήμος θα πρέπει  να ενημερώσει όσους θέλουν  τους χειμερινούς μήνες να φιλοξενήσουν λουόμενους ότι απαιτείται  να έχουν την ανάλογη θέρμανση. Αν δεν έχουν αυτή την δυνατότητα ας καλύψουν αυτή την ανάγκη  τα κοντινά ξενοδοχεία..

15ον Το κοινοτικό διαμερίσαμε του δήμου  Κασσάνδρας που είναι η Σκιώνη, δεν θα πρέπει να δίνει μάχη για την υποβάθμιση της αγοράς της λουτρόπολης για δικούς τους προφανείς  σκοπούς, αλλά να βοηθήσει  στην  ανάπτυξη της λουτρόπολης προς όφελος όλης της περιοχής. Ας καταλάβουν ότι ο θαλάσσιος τουρισμός είναι μόνο 3 μήνες ενώ ο θεραπευτικός τουρισμός είναι για όλο τον χρόνο. Ο επισκέπτης – λουόμενος εκτός από την περιοχή των λουτρών θα επισκεφτεί και όλη την υπόλοιπη περιοχή.

16η τονίσαμε και στην Γιατρό της λουτρόπολης ότι υπάρχει  για όλες τις λουτροπόλεις εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας των λουτροπόλεων που θα πρέπει να τοποθετηθεί  σε εμφανές σημείο του καταστήματος που δυστυχώς κύριε δήμαρχε όπως και  σε όλες τις λουτροπόλεις δεν υπάρχει.

17ο Την ευθύνη για όλες αυτές τις ατέλειες κύριε δήμαρχε λέει ο κανονισμός την έχει ο γενικός διευθυντής του καταστήματος και   δυστυχώς και στα  λουτρά της Άγιας Παρασκευής δεν υπάρχει διευθυντής.

Αυτές είναι μερικές επισημάνσεις κύριε δήμαρχε από την επίσκεψη της Αντιπροσωπείας στην λουτρόπολη σας και πιστεύουμε ότι δεν βλάπτουμε με αυτά που τονίζουμε σε αυτό το δελτίο τύπου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, αλλά βοηθούμε τις λουτροπόλεις να είναι πιο άψογες λειτουργικά για να μπορέσουμε στα επόμενα χρόνια να εχουμε έναν αντάξιο ευρωπαϊκό θεραπευτικό τουρισμό και όχι τη μοιρολατρία του τοπικισμού.

Εμείς θα περιμένουμε την δική σας πλέον πρόσκληση για μια συνάντηση ανταλλαγής απόψεων για όλα, και κυρίως για το καλό του θεραπευτικού τουρισμού..

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                    Ο  Αντιπρόεδρος               Ο Γραμματέας
Ανέστης Αναστασιάδης     Χρήστος Σιδηρόπουλος     Αχιλλέας Μεταλούλης
6948948426                      6977678616                     6944440224
                  
www.loutropoleis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)