Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΕΜΠΜΕ

Με επιστολή του προς τον
Υπουργό Ανάπτυξης
Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
Μιχάλη Χρυσοχοϊδη το επιμελητήριο Πέλλας ζητά την
παράταση των ληξιπρόθεσμων δόσεων . Συγκεκριμένα:




Κύριε Υπουργέ,

            Επανερχόμαστε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικό κόσμος και δή οι επιχειρήσεις του παραμεθόριου Νομού μας με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των δανείων ΤΕΜΠΜΕ (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ). Εκατοντάδες επιχειρήσεις μας αδυνατούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις Τράπεζες λόγω της βαθιάς ύφεσης που βιώνουν και του περιορισμού της ρευστότητας τους.
            Ζητούμε την παράταση της πληρωμής των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ για τρία (3) τουλάχιστον έτη και την άμεση ενεργοποίηση του ΕΤΕΑΝ για την παροχή χαμηλότοκων τραπεζικών δανείων στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
            Επίσης, με δεδομένο την μείωση της Εθνικής συμμετοχής για τα Ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα στο 5% ζητούμε την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ ώστε να υπάρξει αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων και διοχέτευση ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις μας.
            Η στήριξη αυτών των επιχειρήσεων είναι αναγκαία καθώς στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων είναι μονόδρομος ώστε να μην οδηγηθούν στην κατάρρευση  βιώσιμες επιχειρήσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και ταυτόχρονα μεγαλύτερες επισφάλειες για τις τράπεζες και κατάπτωση των εγγυήσεων του Δημοσίου.


Ο Πρόεδρος


Ιορδάνης Τσώτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)