Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

«Πόλεμος» ανακοινώσεων από τα Μάρμαρα Καλαντζή κατά του πρώην Δημάρχου Έδεσσας Γιάννη Σόντρα

«Πόλεμος» ανακοινώσεων  Μάρμαρα  Κλαντζη κατά του πρώην Δημάρχου Έδεσσας Γιάννη Σόντρα

Σκληρή επίθεση κατά του  πρώην  Δημάρχου Έδεσσας Γιάννη Σόντρα εξαπολύει η εταιρία «ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ»  για όσα είχε διατυπώσει σε απαντητική επιστολή του προς την εταιρία . Η απάντηση έχει ως εξής:



Ο πρώην δήμαρχος κ. Σόντρας επιχειρεί με μια ηρωική έξοδο να ενδύσει την απόλυτα προσωπική του προσπάθεια να εξοντώσει μια παραγωγική και εξαγωγική επιχείρηση του δήμου μας που πηγάζει από τα ταπεινά του ελατήρια και τα γενικότερα  συμφέροντά του με έναν μανδύα οικολογικό και μαχητικό ενάντια στα οικονομικά συμφέροντα !!! Μας τοποθετεί στα οικονομικά συμφέροντα που στο βωμό του κέρδους καταστρέφουν τη φύση και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Και μας κατηγορεί για παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Συκοφαντεί, λασπολογεί, υβρίζει και μετά κατανοεί αλλά αγωνίζεται… Στις φαιδρότητες αυτές απαντούμε:

Ασχολούμαστε ίσως με το δυσκολότερο επάγγελμα, τη δουλειά με τις δυσκολότερες συνθήκες εργασίας απ’ όλες, εκείνη που κάποτε αποτελούσε την τιμωρία των καταδίκων και είμαστε περήφανοι γι αυτήν. Εργαζόμαστε σκληρά νυχθημερόν διπλά δίπλα μαζί με το προσωπικό μας για να παράγουμε προϊόντα τα οποία απολαμβάνουν διεθνή καταξίωση. Μόνον προσφέρουμε στο δημόσιο ταμείο και δεν απολαμβάνουμε κρατικά προνόμια και εξασφαλισμένους μισθούς. Αγωνιζόμαστε κάθε ημέρα να κερδίσουμε τον αγώνα της ζωής. Αυτές είναι έννοιες άγνωστες στον κ. Σόντρα που δεν γνωρίζει τι σημαίνει σκληρή δουλειά, παραγωγή, ένσημο και φυσικά δεν μπορεί να αντιληφθεί την αξία τους. Αλήθεια ο κύριος Σόντρας, τι δουλειά κάνει εκτός από το να δημιουργεί χρέη και ελλείμματα στο Δήμο μας;

Διαβεβαιώνουμε τον κ. Σόντρα ότι τα παιδιά μας δεν κινδυνεύουν από το σκάψιμο της γης. Κινδυνεύουν και θα πληρώσουν την πολιτική της αποψίλωσης και του διωγμού των παραγωγικών επενδύσεων. Η δική μας η εκσκαφή θα αποκατασταθεί και με τις δικές μας ενέργειες και με την ικανότητα της φύσης να αναπαράγει τη χλωρίδα. Το έργο το δικό του και των ομοίων του το νοιώθουμε στο πετσί μας με την απώλεια της εθνικής μας αξιοπρέπειάς μας και την καθημερινή καταβαράθρωση του βιοτικού μας επιπέδου. Τα παιδιά μας θα αναζητούν απασχόληση και εξαιτίας της δική του πολιτικής θα μεταναστεύουν για μια καλύτερη τύχη σε μία άλλη πόλη ή χειρότερα σε μία άλλη χώρα.

Η μοναδική μας εκκρεμότητα για τη λειτουργία του λατομείου μας στο Νησί αφορούσε στην άρνηση του πρώην δημάρχου να συναινέσει στην παράταση της εκμετάλλευσης και σε καμία περίπτωση στις υποτιθέμενες και αόριστες περιβαλλοντικές παραβάσεις μας όπως προσπαθεί να υπονοήσει ο κ. Σόντρας. Όλες οι απαραίτητες άδειες για τη λειτουργία του λατομείου έχουν παραταθεί μέχρι την οριστική απόφαση των αρμοδίων αρχών επί των εμπρόθεσμων αιτημάτων μας.

Υπηρετεί και προασπίζεται ο πρώην δήμαρχος στη υποτιθέμενη βούληση της τοπικής κοινωνίας του Νησίου που εκφράστηκε με αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου το οποίο απαρτίζεται εδώ και αρκετά χρόνια σχεδόν από τους ίδιους ανθρώπους αλλά ο ίδιος δεν δείχνει πάντα την ίδια ευαισθησία στις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών. Παρεμπιπτόντως ποιο έργο έκανε ο κύριος Σόντρας στο Νησί κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του; Θα έπρεπε κατά την άποψή του να υπακούσουμε στις αποφάσεις τους και να παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση της δουλειάς μας και των 15 ετών επενδύσεων και προσπάθειας. Αλλά αποκρύπτει σκοπίμως ότι η εταιρία μας μετά την αρχική δεδηλωμένη απροθυμία του δήμου να ανανεώσει τη σύμβαση μίσθωσης του λατομείου μας στο Νησί, εκπόνησε γεωλογική μελέτη όλης της ευρύτερης περιοχής με μεγάλο κόστος και εντόπισε πιθανό αντίστοιχο μαρμαροφόρο κοίτασμα σε απομακρυσμένη και μη ορατή περιοχή στο δημοτικό διαμέρισμα Μεσημερίου, για την εκμετάλλευση του οποίου γνωμοδότησαν θετικά όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες. Την 24 – 9- 2009 καταθέσαμε αίτημα στο Δήμο Έδεσσας για μίσθωση του νέου χώρου με παράλληλη δική μας πρόταση να  διακόψουμε την εκμετάλλευση του λατομείου μας στο Νησί, ν’ αποκαταστήσουμε πλήρως και οριστικά τον χώρο και να τον αποδώσουμε στο Δήμο, παραιτούμενοι από τα δικαιώματά μας για εκμετάλλευση που προέκυπταν από δικαστικές αποφάσεις με ταυτόχρονη μίσθωση του νέου χώρου στο δ.δ. Μεσημερίου δεσμευόμενοι και για δημιουργία 5 νέων θέσεων εργασίας. Τότε ο πρώην δήμαρχος έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την ΟΜΟΦΩΝΗ θετική απάντηση του τοπικού συμβουλίου του Μεσημερίου στο αίτημά μας και το απέρριψε προσπαθώντας να μας εξαπατήσει, ζητώντας μας να παραιτηθούμε εκ των προτέρων από το λατομείο στο Νησί, και μετά – δηλαδή αν γίνουμε καλά παιδιά – μπορεί, ίσως, κάποτε να επανεξετάσει το αίτημά μας για τη μετεγκατάστασή μας το Μεσημέρι. Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά ούτε για την προφασιζόμενη και προσχηματική περιβαλλοντική προστασία του υγροβιότοπου ούτε για τη κατά το δοκούν βούληση των τοπικών κοινωνιών; Υπάρχει πιο ξεκάθαρη προσπάθεια να μας θέσει σε καθεστώς μόνιμης πολιτικής ομηρίας; Η πολιτική του γύμνια δεν κρύβεται ό,τι και να κάνει. Δεν πείθει κανέναν πια ο πρώην δήμαρχος για τις «αγαθές» του προθέσεις. Είναι γνωστός και τα κίνητρά του είναι απολύτως προσωπικά και ρεμβασιστικά. Ας του πει κάποιος να πάψει να υποτιμά τόσο προκλητικά τη νοημοσύνη όλων μας. Ας του φωνάξει κάποιος επιτέλους, ότι ο «βασιλιάς» είναι γυμνός. Η εμπάθειά του εναντίον μας τον παρασύρει σε ποινικά αδικήματα για τα οποία θα κληθεί σύντομα να απολογηθεί, όσο κι αν προσπαθεί οψίμως να παραστήσει τον «Δον Κιχώτη». Ως εκφραστής μιας απόλυτα χρεοκοπημένης πολιτικής νοοτροπίας, εκτίθεται ολοένα και περισσότερο στη κοινή γνώμη της πόλης μας και η αδυναμία του να προσφέρει κάτι ωφέλιμο στον τόπο είναι κραυγαλέα.

Για την εταιρία ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ

Αντρέας Καλαντζής


1 σχόλιο:

  1. Μάλλον κύριε Σόντρα δεν σου τα έσκασαν για αυτό έσκασες και μουλάρωσες , για το ταμειακό έλλειμα δεν μας είπες που πήγανε τα λεφτά .. οεο
    Ο κόσμος τς Έδεσσας ξέρει και τιμωρεί ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)