Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μπλοκάρουν την λειτουργία του Δήμου Αλμωπίας οι κατασχέσεις


Ζητήματα λειτουργίας του Δήμου Αλμωπίας τίθενται πλέον και μάλιστα στο άμεσο μέλλον .
Οι κατασχέσεις χρημάτων από τους λογαριασμούς του Δήμου  από εργολάβους οι οποίοι έκαναν έργα τα προηγούμενα χρόνια  και δεν πληρώθηκαν ,συνεχίζονται . Μόνο τις δύο τελευταίες μέρες επιχειρήθηκε δέσμευση χρημάτων ύψους περίπου 150 χιλ ευρώ. Οι αποφάσεις μάλιστα αφορούν ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ αναθέσεις όπως ισχυρίστηκαν οι εργολάβοι , ενώ σύμφωνα με πηγές από τον Δήμο Αλμωπίας η μία απόφαση αφορά έργο που δεν έγινε.
Πριν από λίγες μέρες έγινε ξανά κατάσχεση χρημάτων από εργολάβο που δεν έκανε έργο . Μάλιστα συγχωριανοί του εργολάβου ζήτησαν από την δημοτική αρχή να καλέσει τον  συγκεκριμένο εργολάβο και να τους δείξει ποιο έργο έκανε και σε
ποιο σημείο.  Ασφαλώς η κατάσταση βαίνει σε αδιέξοδο , αφού αναμένεται σωρεία αποφάσεων . Σχεδόν όλες ελήφθησαν επειδή  από την πλευρά του Δήμου( πριν   ΤΟ 2010)δεν υπήρχε παρουσία στα δικαστήρια ,και δεν αντικρούστηκαν.
 Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες  σε πρώην Δήμο όσες αγωγές είχαν γίνει από εργολάβους  για προφορικές αναθέσεις ,όλες απορρίφθηκαν στο εφετείο.
Η βιομηχανία αυτή  των κατασχέσεων  που δίνει την εντύπωση ότι είναι κατευθυνόμενη ,έχει αρχίσει να δημιουργεί κλίμα εκνευρισμού στη πλειοψηφία. Αιρετοί έχουν προτείνει συγκεκριμένες λύσεις . Δεν αποκλείεται αν δεν δρομολογηθούν συγκεκριμένες  διαδικασίες να υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ? ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ?. ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΑΣ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ. ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΟΤΙ ΠΟΙΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΙ' ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σωστό είναι ο Δήμος να μαζέψει όσους έχουν να παίρνουν και όλοι μαζί να συμφωνήσουν με ειλικρίνεια πώς θα πληρωθούν, πότε και από που. δεν είναι δυνατόν να πληρώνει όποιους θέλει ο πασόης και να οι άλλοι να κάθονται και να περιμένουν. Στο κάτω κάτω της γραφής υπάρχει αξιοπρέπεια και δεν μπορουν όλοινα γλύψουν τον δήμαρχο και τον πολατίδη (άλλος μεγαλοπαράγοντας ξεφύτρωσε με τα λεφτα των δημοτών, ούτε να δεσμευτούν ότι θα στηρίξουν στις εκλογές. και ας πληροφορήσει ο δήμαρχος με ποια κριτηρια πληρώθηκαν αυτοί που πληρώθηκαν έως σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SOSTA
    ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΟΤΙ ΠΟΙΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΙ' ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)