Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Διεθνής συνεργασία ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας και μέλος της  Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Δημήτρης Πασόης συμμετείχε στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συνδέσμου.
Στη συνεδρίαση εκτός από τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής (Ζαφειρίου Παναγιώτης, Λιάσης Ιωάννης, Λέκας Πέτρος, Ζάχος Χριστοφής), παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ελληνικής εταιρείας Α.Ε Ορφανίδης Στυλιανός, οι επιστημονικοί σύμβουλοι του Συνδέσμου Ζήσης Αγγελίδης, Γιώργος Στυλιανού, Κώστας Μαμάρας, Μανασσής Μήτρακας και ο συντονιστής του προγράμματος «Υδριάδες» και επιστημονικός σύμβουλος Μίλτος Τσαλιγκόπουλος.
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τόσο την εσωτερική λειτουργία του Συνδέσμου όσο και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν για την προβολή των ιαματικών πηγών Ελλάδας.
Έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου σχετικά με το έργο "It spa tourism", που αφορά στη δημιουργία ενός δικτύου ιαματικών πηγών μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, στοχεύοντας σε μελλοντικές διεθνείς συνεργασίες, ενώ ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ελληνικής εταιρείας Α.Ε προχώρησε σε απολογισμό του έργου της Εταιρείας και σε ενημέρωση για τις δράσεις της.
Επιπλέον, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσμου αναφέρθηκαν στην ανάγκη νομικής αναγνώρισης των υφιστάμενων ιαματικών πηγών και της έκδοσης οδηγού στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με τον τίτλο ιαματικές πηγές και λουτροπόλεις - ελληνικός θερμαλισμός.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης, εξέφρασε την πρόθεση, από τη στιγμή που ο Σύνδεσμος πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στην έκθεση της HELEXPO "Φιλοξένια 2011" που θα πραγματοποιηθεί 18 έως 20 Νοεμβρίου στη θεσσαλονίκη, να συμμετάσχει ο Δήμος Αλμωπίας στο περίπτερο του Συνδέσμου με δικό του υλικό, ώστε να προβληθούν τα Λουτρά Πόζαρ στην έκθεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)