Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Υποβολή υποψηφιοτήτων για το Επιμελητήριο Πέλλας

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ       Έδεσσα 5 Οκτωβρίου 2011
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ          



                                    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

                                                  ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
                                     
                                                ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ                         


Η Εκλογική Επιτροπή του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με το Ν. 3943/2011,  οι εκλογές για την ανάδειξη των είκοσι ένα (21) νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, θα διενεργηθούν στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2011 ημέρες Κυριακή και Δευτέρα στο κτίριο του Επιμελητηρίου Πέλλας στην  Έδεσσα – 25ης Μαρτίου 13 και από ώρα 08.00 π.μ. μέχρι  18.00 μ.μ.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3γ του Ν. 3419/2005, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Π.Δ. 372/1992, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

Για τον αριθμό των αντιπροσώπων (εδρών) που θα εκλεγούν σε κάθε Τμήμα του Επιμελητηρίου Πέλλας, α)ΕΜΠΟΡΙΚΟ, β)ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ, γ)ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ και δ)ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ, αναμένεται εγκριτική απόφαση του αρμόδιου Υπουργού προς επικύρωση του πρακτικού Δ.Σ. Νο.8-14/9/2011, το οποίο στάλθηκε με το έγγραφο αριθμ. πρωτ. 1111-23/9/2011 και θα γίνει νέα ανακοίνωση.

           
            Ειδικότερα, οι εκλογές θα διεξαχθούν με ενιαίο κατά συνδυασμό ψηφοδέλτιο και με το σύστημα της απλής αναλογικής. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ταμειακώς εντάξει και έχει παρέλθει ένας χρόνος από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο.

            Οικονομικά τακτοποιημένα θεωρούνται τα μέλη του Επιμελητηρίου που θα εξοφλήσουν ή διακανονίσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και για το έτος 2010, το αργότερο 40 ημέρες πριν από τις εκλογές ήτοι μέχρι και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 15:00

           
            Σημειώνεται ότι το εκλογικό δικαίωμα ασκείται αυτοπροσώπως με μυστική δια ψηφοδελτίων ψηφοφορία και απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκησή του είναι η επίδειξη δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημοσίου εγγράφου, με το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητας του ψηφοφόρου. Κανένας ψηφοφόρος δεν δύναται να έχει περισσότερες από μία ψήφους όσες ιδιότητες και αν έχει.

            Στερούνται του δικαιώματος ψήφου όσοι έχουν στερηθεί αμετακλήτως τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ή στέρηση αυτή, όσοι τελούν υπό δικαστική απαγόρευση ή δικαστική αντίληψη καθώς και όσοι έχουν καταδικαστεί αμετακλήτως για όλα τα άλλα αδικήματα, όπως αυτά περιγράφονται στην παρ. 3 του άρθρου 3γ του Ν. 3419/2005.

            Κάθε μέλος φυσικό πρόσωπο έχει μία ψήφο.

Τα νομικά πρόσωπα (Ομόρρυθμες Εταιρείες, Ετερόρρυθμες Εταιρείες, Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης, Ανώνυμες Εταιρείες, Συνεταιρισμοί καθώς και τα Υποκαταστήματα) εκπροσωπούνται στις εκλογές ως ακολούθως:

o          Κάθε προσωπική εταιρεία (Ο.Ε. και Ε.Ε.) μέχρι δύο ψήφους των ομορρύθμων  εταίρων της που υποδεικνύονται από τον νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.
o          Κάθε Ε.Π.Ε., μέχρι δύο ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

o          Κάθε Α.Ε. τρεις ψήφους των εκπροσώπων της, που υποδεικνύονται από το διοικητικό συμβούλιο και μπορεί να είναι μέλη αυτού ή ανώτατα διευθυντικά στελέχη της, που ορίζονται με ειδική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

o          Κάθε υποκατάστημα, μία ψήφο του διευθυντή ή του αναπληρωτή αυτού.
o          Κάθε αλλοδαπή Α.Ε. και Ε.Π.Ε., μία ψήφο του νόμιμου εκπροσώπου της ή του πράκτορα ή αντικλήτου της υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

o          Κάθε Συνεταιρισμός, δύο ψήφους του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα ή των αναπληρωτών τους.

Η Εκλογική Επιτροπή καλεί τα νομικά πρόσωπα, των οποίων οι εκπρόσωποι δεν καταχωρούνται αυτεπάγγελτα κατά τα ανωτέρω, να υποβάλλουν τις εξουσιοδοτήσεις τους.
            Οι εξουσιοδοτήσεις των εκπροσώπων καθώς και οι περιπτώσεις αλλαγής αυτών, θα πρέπει να υποβάλλονται στην Εκλογική Επιτροπή επτά τουλάχιστον ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ήτοι μέχρι το Σάββατο 19 Νοεμβρίου  2011. Την ημέρα αυτή η υπηρεσία του Επιμελητηρίου Πέλλας ( το πρωτόκολλο της Εκλογικής Επιτροπής) θα παραμείνει ανοικτή από ώρα 07.00 μέχρι και ώρα 15.00 μ.μ.

            Επισημαίνεται  ότι τα νομικά πρόσωπα που δεν θα υποδείξουν τους εκπροσώπους τους μέχρι την προαναφερόμενη προθεσμία δεν θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.

            Υπενθυμίζεται ότι εκλόγιμοι είναι οι έχοντες τα προσόντα του εκλογέα και διετέλεσαν μέλη του Επιμελητηρίου τουλάχιστον για τρία χρόνια, είτε ατομικά είτε ως μέλη προσωπικών εταιρειών ή Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης ή διοικητικών συμβουλίων Ανωνύμων Εταιρειών  ή Συνεταιρισμών ή ως εκπρόσωποι υποκαταστημάτων ελληνικών ή αλλοδαπών επιχειρήσεων. Δεν είναι εκλόγιμοι όσοι  είναι συνταξιούχοι.

            Η εκλογική επιτροπή καλεί όσους ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν το αξίωμα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου να καταθέσουν, δια του επικεφαλής του συνδυασμού, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 15.00μ.μ., στο πρωτόκολλο της Εκλογικής Επιτροπής (γραφεία Επιμελητηρίου Πέλλας, 25ης Μαρτίου 13 - Έδεσσα) αίτηση υποψηφιότητας, στην οποία θα επισυνάπτεται γραμμάτιο είσπραξης από το ταμείο του Επιμελητηρίου περί καταθέσεως σε αυτό ποσού πενήντα (50,00) ευρώ και Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86 (για προϋποθέσεις και ασυμβίβαστα). Επίσης γίνονται δεκτές μεμονωμένες υποψηφιότητες.

            Η αίτηση υποψηφιότητας χορηγείται από τη γραμματεία της εκλογικής επιτροπής (Ώρες λειτουργίας του πρωτοκόλλου της Εκλογικής Επιτροπής: Κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρες 08.00 π.μ. μέχρι και 15.00 μ.μ.).

            Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της εκλογικής επιτροπής τηλ.: 23810 – 26555 και 23810 – 26556.  









Ο Πρόεδρος
Της Εκλογικής Επιτροπής


Δημήτρης Ταμπάρης
(Πρωτοδίκης)
           


             


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)