Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ-Φ.Ο. ΑΡΙΔΑΙΑΣ 59-60
Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο Φ.Ο.Α. επικράτησε με 59-60 εκτός έδρας της γηπεδούχου ομάδας πετυχαίνοντας σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Παίζοντας από την αρχή με περισσότερο πάθος για τη νίκη και εκμεταλλευόμενη το ότι ο μοναδικός διαιτητής της συνάντησης άφησε το δυναμικό μαρκάρισμα και τις επαφές στο παιχνίδι, σημείο στο οποίο υπερείχε, η φιλοξενούμενη ομάδα κατάφερε να φύγει νικήτρια από την Έδεσσα. Για άλλο ένα παιχνίδι οι γηπεδούχοι έκαναν αρκετά λάθη στην επίθεση και έχασαν εύκολα καλάθια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φύγουν στο σκορ τις στιγμές που προηγήθηκαν. Σε ένα ματς που οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχείς, τελικά ο Φ.Ο.Α. ήταν αυτός που πήρε ένα προβάδισμα δέκα πόντων στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, με την αποβολή του Γκαλίτσου με πέντε φάουλ να βοηθάει στην αντεπίθεση της γηπεδούχου ομάδας. Οι Νικολαΐδης και Ταρασίδης με κρίσιμα καλάθια και την ευστοχία τους τις βολές στο τέλος ήταν καθοριστικοί στη νίκη της ομάδας τους. Από τον Πανεδεσσαϊκό ηρωικός για άλλο ένα αγώνα κάτω από τα καλάθια ήταν ο Τυρπάνης που αγωνίστηκε με "ψύξη" και ξεχώρισαν επιθετικά οι Μυλωνάς και Γέργης. Μελανό σημείο ο διαιτητής της συνάντησης, ο οποίος από την αρχή του αγώνα έχασε τον έλεγχο με συνεχή λάθη και για τις δύο ομάδες, προκαλώντας εκνευρισμό στους νεαρούς καλαθοσφαιριστές. Αν και αγωνιζόντουσαν οι δύο από τις τρεις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος, ο αγώνας δεν αξιολογήθηκε ως υψίστης βαθμολογικής σημασίας με αποτέλεσμα η ΕΚΑΣΚΕΜ να στείλει μόνο του τον άπειρο Θεοδωρίδη, στα πλαίσια περικοπής του 50% της επιχορήγησης. Δεν αξίζει να ασχοληθούμε με το αν η διαιτησία του ευνόησε κάποια από τις δύο ομάδες διότι αυτό θα ήταν άδικο για την υπερπροσπάθεια που έκαναν οι αθλητές των δύο ομάδων που αποχώρησαν αγκαλιασμένοι από τον αγωνιστικό χώρο.  
Δεκάλεπτα:1ο (13-12), 2ο (14-12)27-24 ημίχρ., 3ο (19-22)46-46, 4ο (13-14) 59-60 τελικό.
Α.Σ. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ(Αναστασιάδης): Γέργης 15(1 τριπ.), Τυρπάνης 14, Μυλωνάς 24(2 τριπ.), Γιούρτσης 1, Παζάρκας, Χρήστου, Τράπκο, Καραγιάννης, Στόμας,Μάντζαρης Αντ.2, Μπούζμπας 2, Κληντσάρης 2. 
Φ.Ο.ΑΡΙΔΑΙΑΣ(Τσουλφάς):Γιούτης, Αραμπατζής, Ταρασίδης 19, Γεώργιος2, Προκοπίδης, Νικολαΐδης 15(1 τριπ.), Μάϊνος, Τριγκάκης 4, Στρεμπένης 11(2 τριπ.), Μάρκου,  Γκαλίτσος 8, Παναγιωτίδης 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)