Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Θωρακίζονται από τις πλημμύρες







΄Εγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας τα εγκαίνια  και ο αγιασμός του έργου διευθέτησης της κοίτης του χειμάρρου της Πολυκάρπης που διασχίζει το χωριό.
Το ‘εργο προϋπολογισμού 800 χιλ. ευρώ είναι ενταγμένο  σε ένα γενικώτερο πλαίσιο ,που αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης, αναφέρθηκε στη αξία του έργου για το χωριό. Εξήρε την άριστη συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Πασόη , τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κ. Σοφιανό  και τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής Ενότητας  Πέλλας τις οποίες και συνεχάρη. Υπενθύμισε και τα άλλα έργα αντιπλημμυρικης θωράκισης που αναμένονται να τρέξουν μέσα από το ΕΣΠΑ ,αξίας πείιπου 9 εκ. Ευρώ στις περιοχές ΄Ορμας  , Λουτρακίου και Προμάχων και τα οποία αφορούν την θωράκιση μιας πολύ ευρύτερης περιοχής.
 Ζήτησε από τος κατοίκους της Πολυκάρπης ,όταν το έργο ολοκληρωθεί να φροντίζουν να το διατηρούν καθαρό και να μην πετά διάφορα απορρίμματα. .
Έδωσε συγχαρητήρια στους αναδόχους του έργου που προχωρούν γρήγορα και σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί. Ευχήθηκε δε καλή και σύντομη ολοκλήρωση.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας τόνισε και αυτός την άριστη συνεργασία με τον περιφερειάρχη που  έχει αποφέρει άριστα αποτελέσματα μέχρι τώρα.
Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ,αλλά και μιας σειράς άλλων έργων υποδομής που αναμένονται να ξεκινήσουν  είναι το καλύτερο δε’ιγμα αυτής της συνεργασ’ιας. Το ζητούμενο είναι  η κατασκευή έργων υποδομής , χρήσιμων για την περιοχή της Αλμωπίας και των κατοίκων της.
 Ο Ιερέας του χωριού πατήρ Κων/νος Χοροζάνης μετέφερε τις ευχαριστίες των κατοίκων  και ευχήθηκε γρήγορη ολοκλήρωση του έργου από τον συγχωριανό ανάδοχο του έργου Γιώργου Κονταξή και των συνεργατών του.
Παραβρέθηκαν ακόμα ,υπηρεσιακοί παράγοντες , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας Κώστας Νικολαϊδης ,οι Αντιδήμαρχοι Τάσος Τσαβδάρης και Νίκος Παρούτογλου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου καθαριότητας Χρήστος Σπρίτος.

3 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΨΑΛΟΥ 4 ΤΙΣ 100.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΗ ΤΑ ΜΕΣΑ -----------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΗ ΤΑ ΜΕΣΑ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)