Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ανυπόστατες Κταταγγελίες

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών


Νοσοκομείου Γιαννιτσών & Κ.Υ. Κρύας Βρύσης
(στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Υγείας–Πρόνοιας)
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Την ώρα που προετοιμάζεται η νέα αντιλαϊκή θύελλα.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και στο Κέντρου Υγείας Κρύας Βρύσης χρειαζόμαστε ένα μαχητικό σωματείο εργαζομένων, που θα ενημερώνει και θα κινητοποιεί, που θα στέκεται δίπλα στον ρημαγμένο από την βάρβαρη πολιτική λαό, που θα απαντά στα ψέματα και την ιδεολογική τρομοκρατία που καλλιεργούν τα κόμματα του συστήματος και τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών για να επιβάλουν την νέα ακόμα πιο άγρια αντιλαϊκή κυβέρνηση τους.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι χρειαζόμαστε ένα σωματείο που να εκφράσει αυτό που όλοι νιώθουμε, το «δεν πάει άλλο με τα χαράτσια, τις περικοπές, την εντατικοποίηση, την εργασιακή εφεδρεία», ότι «δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε την κρίση που οι πλουτοκρατία και τα κόμματά της δημιούργησαν», στο νέο ΔΣ του σωματείου οι εκλεγμένοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που λειτουργούν σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους κάτω από τον μανδύα του δήθεν «ακομμάτιστου» και «ανεξάρτητου» «ενιαίου ψηφοδελτίου» και οι διάφοροι καλοθελητές του φιλοκυβερνητικού μηχανισμού, αφού προχώρησαν σε εκλογο-απολογιστικές διαδικασίες «εξπρές» για μην δοθεί η ευκαιρία στους συναδέλφους να συμμετέχουν με ουσιαστικό τρόπο στις συλλογικές διαδικασίες, αφού πρόσθεσαν ονόματα συναδέλφων στο «ενιαίο ψηφοδέλτιο» είτε χωρίς την συγκατάθεση τους, είτε εκπρόθεσμα, αφού επιδόθηκαν σε πιέσεις ή υποσχέσεις, αφού «εξαφάνισαν» τις αιτήσεις τριών συναδέλφων αγωνιστών του ΠΑΜΕ που είχαν ζητήσει με γραπτή αίτηση τους να εγγραφούν στο Σωματείο δυόμισι χρόνια πριν, αφού επέβαλαν διπλούς εκλογικούς καταλόγους κατά την ψηφοφορία και απέκλεισαν από τις πρόσφατες εκλογές για το σωματείο των εργαζόμενων του Κέντρου Υγείας τους συναδέλφους που κατά δεκάδες προσήλθαν από την Κρύα Βρύση στις κάλπες για να ενταχθούν στο Σωματείο, χτες προχώρησαν σε νέο κρούσμα αυθαιρεσίας.
Στις 9 Νοέμβρη, η φιλοκυβερνητική ομάδα των τεσσάρων του ενιαίου ψηφοδελτίου, με σκοπό να δημιουργήσει στην τοπική κοινωνία την απόλυτα ψευδή εικόνα ότι δήθεν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στέκονται απέναντι από το ΠΑΜΕ, χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων ή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου εργαζομένων, έστειλε σε ορισμένα ΜΜΕ του νομού μια ανακοίνωση-επίθεση κατά του ΠΑΜΕ με τίτλο «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ».
Καταγγέλλουμε το κείμενο ως ψευδεπίγραφο. Εκφράζει αποκλειστικά την φιλοκυβερνητική ομάδα των τεσσάρων του «ενιαίου ψηφοδελτίου» και όχι το σωματείο εργαζομένων το οποίο εκπροσωπείται μέσω των δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών του.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Παρά τις παρεμβάσεις και τις συστηματικές προσπάθειες των φιλοκυβερνητικών μηχανισμών, εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλη επιλογή από την ανασυγκρότηση των σωματείων σε ταξική κατεύθυνση και την οργανωμένη ακούραστη δράση μας.
Για να σταματήσουμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Για να αρνηθούμε οργανωμένα τις νέες θυσίες για τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών.
Για να ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική. Για να επιβάλουμε μια άλλη ανάπτυξη που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών και το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας θα δώσουν όλες της τις δυνάμεις τους σε αυτή την κατεύθυνση.
Καλούμε για ακόμη μια φορά την πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου να συμβάλει στην άμεση σύγκληση καλά προετοιμασμένης Γενικής Συνέλευσης για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού για τα ακίνητα που έρχεται μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και την άρνηση μας να συμβάλουμε στην είσπραξη των χαρατσιών που πληρώνει στα νοσοκομεία ο ρημαγμένος από την βάρβαρη πολιτική λαός της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)