Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Βιομηχανική Κληρονομιά-Υδροκίνηση









           Στα πλαίσια λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Σχολείων, πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα, στις 2 - 4/12/2011, από την Περιβαλλοντολογική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Νάουσας, τριήμερο σεμινάριο, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νάουσας.
      Η θεματολογία του σεμιναρίου, αφορούσε την υδροκίνηση του χτες και του σήμερα, τα Κέντρα Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς και το συνεργατικό και εκπαιδευτικό τους ρόλο, τη μουσειοπαιδαγωγική προσέγγιση της Βιομηχανικής κληρονομιάς καθώς και τη σύνδεση των παραπάνω με το Βιώσιμο Τουρισμό.
Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν από την Π.Ο του Κ.Π.Ε. Νάουσας, στο Βιομηχανικό μονοπάτι Νάουσας, ενημερώθηκαν για το Κέντρο Τεκμηρίωσης στο πολιτιστικό Κέντρο «Ναιάς»  (Κτηριακό συγκρότημα Βέτλανς), και στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας (Κτήριο υδρόμυλος Μάρκου),  στο τέλος δε της μέρας επισκέφτηκαν  το αρχοντικό Σαράφογλου ( Παλιά Χριστιανική Συνοικία της Βέροιας) και την Εβραϊκή συναγωγή της Βέροιας (περιοχή Μπαρμπούτα).
Από τον Δήμο Έδεσσας και την Κοινωφελή Επιχείρηση, συμμετείχε και παρακολούθησε το σεμινάριο, ο Υπεύθυνος του Υπαίθριου Μουσείου Νερού Τσαβέας Σωτήριος, ο οποίος ταυτόχρονα, είχε συνομιλίες και επαφές, με ειδικούς σε θέματα βιομηχανικής κληρονομιάς, καθώς και με εκπροσώπους πολιτιστικών ιδρυμάτων και ερευνητές ιστορίας πολιτισμών, με απώτερο σκοπό, την αξιοποίηση του αντίστοιχου πλούτου του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)