Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ Ο ¨Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ¨ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΑΘΛΗΜΑ



    Διεξάγεται την Κυριακή 5Φεβρουαρίου 2012 το Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος στο Παγκράτιο Άθλημα στο Κλειστό  Γυμναστήριο Βέροιας.
    Διοργανωτής του Πρωταθλήματος είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος με συνδιοργανωτή τον Δήμο Βέροιας και τον τοπικό Αθλητικό Σύλλογο Βέροιας ¨ΗΜΑΘΙΩΝ¨ , με υπεύθυνο της διοργάνωσης τον Πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής Παγκρατίου Αθλήματος Παπαδόπουλο Βασίλειο.
    Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί και θα συμμετέχουν οι κατηγορίες παμπαίδεσ-παμκορασίδες 8-13 ετών, παίδες – κορασίδες 14-15 ετών, έφηβοι – νεανίδες 16-17 ετών , νέοι άνδρες- νέες γυναίκες 18-19 ετών και άνδρες – γυναίκες 20 ετών και πάνω, ανά κατηγορίες κιλών.
   Οι αθλητές μπορούν να συμμετέχουν στα ¨ΠΑΛΑΙΣΜΑΤΑ¨ που είναι διαγωνισμοί αυτοάμυνας με συνεχόμενη ροή , βαθμολογούνται ως ζευγάρι και μπορούν να συμμετέχουν αθλητές από 8 ετών και πάνω. Επίσης μπορούν να συμμετέχουν στον ¨ΠΟΛΥΔΑΜΑ¨όπου τρεις οπλισμένοι αθλητές επιτίθενται στον κεντρικό αμυνόμενο με μαχαίρι, ρόπαλο και κοντάρι, βαθμολογέιται ο αμυνόμενος αθλητής που πρέπει να τους αφοπλίσει και να τους ακινητοποιήσει και συμμετέχουν αθλητές από 18 ετών και πάνω. Τέλος μπορούν να συμμετέχουν στο αγωνιστικό μέρος το ¨ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ¨ που συνδυάζει στο επάνω μέρος χτυπήματα ημιεπαφής και στο έδαφος πάλη με ακινητοποιήσεις και λαβές και δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές από 10 ετών και πάνω και από 14 ετών και πάνω με κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
    Από τα Γιαννιτσά θα συμμετέχει ο Αθλητικός Σύλλογος Μακεδονίας ¨ο Μέγας Αλέξανδρος¨ Γιαννιτσών με προπονητή τον Μάστερ Ινδόπουλο Δημήτρη Πτυχιούχο Προπονητή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με τον εκπαιδευτή της σχολής της Γουμένισσας  Αλμπάνη Απόστολο.
    Μέρος θα λάβουν οι εξής αθλητές: Συμεωνίδου Ελευθερία, Βαφειάδης Αντώνης, Βαφειάδου Σταυρίνα, Βαρσακόπουλος Βασίλης, Γεύγελης Ραφαήλ, Αλμπάνη Αγγέλα, Αλμπάνη Παναγιώτα, Αλμπάνη Αντωνία, Αλμπάνης Κωνσταντίνος, Καρακεχαγιάς Αντώνης, Κωνσταντινίδης Κώστας, Μπεαζίδης Ιορδάνης, Μικρ΄πουλος Κωνσταντίνος, Μικρόπουλος Μηνάς, Ναϊμ Αλέξανδρος, Ναϊμ Μιχάλης, Πεταλάς Γιάννης, Κοσμίδης Αβραάμ, Παρασίδης Παρασκευάς, Παρασίδης Ραφαήλ, Τσιαρτσάφης Ακριβός, Τσιαρτσάφη Κατερίνα, Ζιαντόπουλος Στέφανος.
    Οι αθλητές έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για τους αγώνες με σκληρές καθημερινές προπονήσεις ενώ  δήλωσε ο προπονητής Δημήτρης Ινδόπουλος: ¨ευελπιστούμε να επαναλάβουμε τις επιτυχίες των προηγούμενων 3 χρόνων στα Γιαννιτσά, στη Βέροια και στην Κομοτηνή όπου ο σύλλογός μας ανακηρύσσονταν Πρωταθλητής Βορείου Ελλάδος¨.
    Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και ομιλίες για το Παγκράτιο άθλημα όπου το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Βέροιας θα μιλήσει η αρχαιολόγος κα Σοφία Σπυροπούλου για την ¨Ιστορία του Παγκρατίου Αθλήματος¨ , ο κος Βασίλης Παπαδόπουλος θα εξηγήσει τα ¨Τεχνικά χαρακτηριστικά του Παγκρατίου¨ , η ψυχολόγος κα Χριστίνα Γαϊτάνου θα μιλήσει για την ¨ψυχολογία των αθλητών¨ , ο διατροφολόγος κος Κωνσταντίνος Παύλου θα αναφερθεί στο θέμα ¨Φυσιολογία και Διατροφή αθλητών¨ , ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κος Διονύσης Διαμαντόπουλος θα μιλήσει για ¨Αθλητισμός και Παιδεία¨ και τέλος ο Πόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος κος Ανδρέας Μαζαράκης και ο Γενικός Γραμματέας κος Παναγιώτης Κανελλόπουλος θα αναφερθούν στην ¨Τρέχουσα κατάσταση και προοπτικές Παγκρατίου¨. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 5.30 μ.μ. Επίσης το πρωί του Σαββάτου θα διεξαχθεί και σεμινάριο διαιτησίας του Παγκρατίου Αθλήματος από τον κο Βασίλη Παπαδόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)