Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Επίδομα σε παιδόφιλους»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Θ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα «Απίστευτη ρύθμιση χορηγεί επίδομα σε παιδόφιλους», προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα «Μόνο με 8 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ εξυπηρετείται ο νομός Θεσσαλονίκης» και προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας με θέμα «Παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων ΤΕΜΠΜΕ» κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κος Θεόδωρος Καράογλου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Απίστευτη ρύθμιση χορηγεί επίδομα σε παιδόφιλους

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε η ενέργεια του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο με συγκεκριμένη ρύθμιση χορηγεί επίδομα σε παιδόφιλους, επιδειξιομανείς, τζογαδόρους, κλεπτομανείς και πυρομανείς. Με τη ρύθμιση αυτή, τα παραπάνω άτομα συγκαταλέγονται στα άτομα με αναπηρία από 20% έως 35% και όπως είναι λογικό θα δικαιούνται προνόμια. Οι αντιδράσεις είναι έντονες, τη στιγμή μάλιστα που χιλιάδες νοικοκυριά υποφέρουν υπό το βάρος των δυσβάσταχτων μέτρων που τους επιβάλλονται.
Η ρύθμιση έχει προκαλέσει σοκ. Συγκεκριμένα, πριν από δυο μήνες περίπου, στο ΦΕΚ 2611 υπήρχε η απόφαση του Υπουργού κ. Κουτρουμάνη, με την οποία καθοριζόταν τα ποσοστά αναπηρίας με βάση κάποια σωματική ή ψυχική πάθηση. Στον κανονισμό συμπεριλαμβάνονται κατηγορίες ατόμων, οι οποίες πριμοδοτούνται με ποσοστά αναπηρίας από 20% έως 35%. Η απίστευτη αυτή ρύθμιση εξοργίζει τους συμπολίτες μας και προκαλεί πλήθος ερωτημάτων. Πώς είναι δυνατόν, πολίτες που έχουν οδηγηθεί στα όρια της εξαθλίωσης να μη λαμβάνουν κανενός είδους επίδομα και να χορηγείται επίδομα σε παιδόφιλους, τζογαδόρους, κλεπτομανείς κ.α.;

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη ρύθμιση, με την οποία χορηγείται επίδομα σε παιδόφιλους, κλεπτομανείς, τζογαδόρους κ.α.;


2. Μόνο με 8 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ εξυπηρετείται ο νομός Θεσσαλονίκης

Με 8 ασθενοφόρα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες του νομού Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας, στην οποία βρίσκονται από τις αρχές Δεκεμβρίου. Οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων και την αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας τους. Ο στόλος του ΕΚΑΒ είναι απαρχαιωμένος, με αποτέλεσμα ασθενοφόρα να κυκλοφορούν με 500.000 χλμ., γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών και των πληρωμάτων.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόλις 5 γιατροί καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες, καθώς ο αριθμός τους δεν επαρκεί έτσι ώστε να καλυφθούν οι επιχειρησιακές ανάγκες του μηνιαίου προγράμματος εφημεριών. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης να μένει ακάλυπτο από την κινητή ιατρική μονάδα. Σήμερα, το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει πανελλαδικά όλες τις εκτός έδρας διακομιδές από τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Πέραν αυτών, όμως, δεν έχει καταβάλλει νυχτερινά, αργίες και Σαββατοκύριακα των τεσσάρων τελευταίων μηνών. Στο πλαίσιο της επίσχεσης εργασίας, τις ανάγκες του νομού σήμερα καλύπτουν μόλις 8 ασθενοφόρα, δηλαδή το 33% της δύναμης του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. 

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ και να επιλύσει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του;

3. Παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων ΤΕΜΠΜΕ

Οι οικονομικές συνθήκες, η κρίση και το διαμορφωμένο περιβάλλον, έχουν οδηγήσει αρκετές επιχειρήσεις σε λουκέτα, ενώ άλλες πάλι επιβιώνουν με πολλές δυσκολίες, καταβάλλοντας οι ιδιοκτήτες τους υπεράνθρωπες προσπάθειες. Σε αυτή την κατεύθυνση η ενίσχυση που δόθηκε σε αρκετές επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) ήταν σημαντική. Το ΤΕΜΠΜΕ αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στήριξης για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δανειοδοτήθηκαν προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας.
Ωστόσο, με τις αρνητικές οικονομικές συνθήκες και τη διαρκώς εντεινόμενη ύφεση στην αγορά, πολλές επιχειρήσεις πλήττονται και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Σημαντικό παράγοντα επιβάρυνσης των δανειοδοτηθέντων επιχειρήσεων αποτελεί ο χρόνος αποπληρωμής του κεφαλαίου κίνησης. Πολλές είναι οι επιχειρήσεις που αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Συνεπώς, οφείλει η Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους και να συμβάλλει στην προστασία τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στην παράταση του χρόνου αποπληρωμής του κεφαλαίου κίνησης, που έλαβαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το ΤΕΜΠΜΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)