Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Όλη η Ελλάδα ασχολείται με τον «πιστολέρο» ποδοσφαιριστή από το Άσπρο


Τον γύρο της Ελλάδας όπως είναι φυσικό κάνει το  συμβάν  με τους πυροβολισμούς  μετά το τέλος του αγώνα Άσπρο -΄Αγρας που τελείωσε με 0-5.
Αν και μέχρι στιγμής δεν ξεκαθάρισε τι ακριβώς έγινε ,τριανταενάχρονος  ποδοσφαιριστής του ‘Ασπρου  φέρεται ότι μετά τον αγώνα  και μετά από λογομαχία σύμφωνα με την αστυνομία πυροβόλησε φίλαθλο του ΄Αγρα   στα πόδια και εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με την Αστυνομία το περιστατικό  συνέβη  την Κυριακή  26 Φεβρουαρίου  γύρω στις 17.00 , δηλ λίγο μετά την λήξη του αγώνα στο Δημοτικό Γήπεδο Άσπρου .Μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα Β’ Ερασιτεχνικής μεταξύ των ομάδων Ηρακλής Άσπρου-Μακεδονικού Άγρα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, 31χρονος ημεδαπός αρχικά λογομάχησε με 46χρονο ημεδαπό και στη συνέχεια πυροβόλησε τον 46χρονο στα πόδια τέσσερις-πέντε φορές με πιστόλι προκαλώντας του τραύματα και στα δύο πόδια. Ο δράστης διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται να συλληφθεί εντός ορίων του αυτοφώρου.
  Ο 46χρονος μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και παραμένει νοσηλευόμενος.Το προαναφερόμενο πιστόλι, το οποίο κατείχε νόμιμα ο αδελφός του δράστη, κατασχέθηκε. Σε βάρος του 31χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αθλητισμού.Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας Πέλλας.





ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΚΗ ΝΟΥΣΗΚΥΡΟΥ
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, Αλκιβιάδης Νουσηκύρου μιλώντας σε διάφορα ΜΜΕ  χαρακτήρισε   απίστευτο  το  περιστατικό με τον πυροβολισμό οπαδού από ποδοσφαιριστή και υποστήριξε  ότι το θέμα δεν είναι αθλητικό.

Ποδοσφαιριστής να βγάζει... περίστροφο και να πυροβολάει οπαδό, δεν είναι κι  ό,τι  πιο συνηθισμένο και ξεφεύγει από τις γνωστές αντιπαραθέσεις! Το περιστατικό που έγινε μετά την αναμέτρηση του Ηρακλή Άσπρου με τον Μακεδονικό Άγρα για την β` κατηγορία της ΕΠΣ Πέλλας έχει περάσει στην αστυνομία και όπως δηλώνει . Δεν είχε να κάνει μ ε το ματς, καταδικάζει την πράξη και τονίζει ότι δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο.
«Πληροφορηθήκαμε κι εμείς ό,τι εκτυλίχθηκε μετά τη διάρκεια του αγώνα έξω από το γήπεδο, όχι στα αποδυτήρια όπως έχει διαρρεύσει. Ούτε ο διαιτητής έγραψε στο φύλλο αγώνα τίποτα. Είναι ένα περιστατικό που συνέβη μετά το πέρας της αγωνιστικής διαδικασίας. Συγκεκριμένες πληροφορίες δεν έχουμε και δεν μπορούμε να έχουμε έξω από το χωροταξικά όρια ευθύνης μας και από τα χρονικά. Έχει αναλάβει η αστυνομία και εμείς σαν ένωση δεν έχουμε κάποια εμπλοκή, ούτε τα σωματεία. Ήταν ένα ματς που τελείωσε 0-5 και γενικά ήταν ήρεμο.

Δεν ήταν αθλητικό το θέμα. Τώρα δεν ξέρω αν έγινε κάτι μέσα στο ματς που να το προκάλεσε, αν του είπε κάτι κ.ο.κ. Εμείς πάντως δεν έχουμε εμπλοκή. Δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα όσον αφορά την  εξωγηπεδική ζ ωή των αθλητών. Είμαστε μια Ένωση με περίπου 90 σωματεία, αν μιλάμε για περίπου 1000 άτομα με δελτίο, τότε μιλάμε για μικρογραφία της κοινωνίας».
Σχετικά με αν έχει θορυβηθεί η τοπική κοινωνία, είπε: «Δεν ξέρω λεπτομέρειες με την έννοια της πληροφορίας, της ύπαρξης άδεια του όπλου κ.ο.κ, αλλά δεν έχω εισπράξει κάτι που να είναι πολύ ανησυχητικό. Δεν είναι βέβαια κάτι ευχάριστο, είναι καταδικαστέο ανεξαρτήτως της αιτίας του. Τέτοια περιστατικά δεν έχουν σχέση με την κοινωνία μας, είτε την ποδοσφαιρική, είτε την ευρύτερη».
Ανάκληση του Δελτίου από την ΕΠΟ
Στην ανάκληση του δελτίου του ποδοσφαιριστή από το Άσπρο Πέλλας που πυροβόλησε οπαδό προχώρησε η ΕΠΟ και έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της πως, αν προκύψει καταδικαστική απόφαση για αυτόν, τότε θα προχωρήσει στην πλήρη διαγραφή του από τα μητρώα της.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Συνεδρίασε σήμερα διά περιφοράς η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ, με τη μορφή του κατεπείγοντος. Αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε το τραγικό και πέρα κάθε λογικής περιστατικό, που σημειώθηκε την Κυριακή 26/2/2012 μεταξύ ποδοσφαιριστή και φιλάθλου στον αγώνα πρωταθλήματος 2ης κατηγορίας της ΕΠΣ Πέλλας μεταξύ των σωματείων Ηρακλής Άσπρου-Μακεδονικός Άγρας, όπως αυτό καταγράφηκε σε επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.Βάσει όσων αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας αποφάσισαν ομόφωνανα προχωρήσουν σε άμεση ανάκληση του δελτίου του ποδοσφαιριστή έως ότου διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και με προοπτική εφόσον υπάρξει καταδικαστική απόφαση πλήρους διαγραφής του εν λόγω ποδοσφαιριστή από τα μητρώα της ΕΠΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)