Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Με κάλπη από τη βάση η εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ



Η ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για  εκλογή από τη βάση του νέου προέδρου του κόμματος την Κυριακή 18 Μαρτίου, αποτελεί εσωκομματική νίκη του νυν προέδρου Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε επίσης να εγγυηθούν όλοι τις δημοκρατικές διαδικασίες. 
«Οι θεμιτές φιλοδοξίες του καθενός, θα κριθούν στην κοινωνία», ανέφερε απευθυνόμενος εμμέσως σε όσους έχουν ζητήσει να παρακαμφθεί το καταστατικό και ο νέος πρόεδρος να εκλεγεί από την Εθνική Συνδιάσκεψη.
 Τελικώς αποφασίστηκε  να προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ και στη συνεχεία η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες πρέπει να πληρούν όλους τους όρους του Καταστατικού του Κινήματος.
Στην εισαγωγική του ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτήρισε κρίσιμη και καθοριστική τη στιγμή στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.
 Επανέλαβε ότι κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, «πήραμε πάνω μας το βάρος της σωτηρίας της χώρας» και «πράξαμε το εθνικά αναγκαίο», υπερασπιζόμενος τις δράσεις και της απόψεις της θητείας αυτής, μεταξύ αυτών, «ακόμη και η προσφυγή στην γνώμη των πολιτών».
Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον δεν έχει λόγο ύπαρξης, ενώ ζήτησε να συζητηθεί ανοιχτά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Κινήματος, να αξιολογηθεί η πορεία και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο ευθύνης για το μέλλον.
Σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις δήλωσε ότι πρέπει «να εγγυηθούμε ότι θα κάνουμε πράξη όλα όσα χρειάζονται για να βγει η χώρα με ασφάλεια από την κρίση και παράλληλα ό,τι απαιτείται για να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον μια παρόμοια κατάσταση και να κάνουμε όλες εκείνες τις αλλαγές με τις οποίες θα διαμορφώσουμε ένα νέο τοπίο».
Ως προς τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «η ενότητά μας πρέπει να στηρίζεται σε γερές βάσεις. Σε αρχές και αξίες. Όλοι οφείλουμε να εγγυηθούμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις στο Κίνημά μας. Αυτές αποτελούν τον συνδετικό κρίκο, ό,τι μας συνδέει με την ελληνική κοινωνία, με τον κάθε πολίτη. Η προσπάθεια του καθενός μας, οι θεμιτές φιλοδοξίες του καθενός, θα κριθούν στην κοινωνία».



1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΜΙΛΑΤΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΕΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)