Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ανεξέλεγτη η κατάσταση στη Λαϊκή


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



Με αναφορά προς τον εισαγγελέα  και άλλους αρμόδιους φορείς που υπογράφεται από καταστηματάρχες της Αριδαίας τίθεται το θέμα της λαϊκής αγοράς . Στην αναφορά υποστηρίζουν τα εξής.
Εδώ και ένα χρόνο έχουμε κάνει γνωστό σε όλες  τις αρμόδιες αρχές ότι η λαϊκή αγορά ,η οποία γίνεται κάθε Πέμπτη ,δεν λειτουργεί με την προβλεπόμενη νομοθεσία . Τα καταστήματα που είναι  παρακείμενα  της λαϊκής αγοράς καταγγέλουν την μη ορθή λειτουργία της αγοράς με αποτέλεσμα να πλήτονται τα συμφέροντα των καταστημάτων  και να τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητά τους.
Η Δημοτική Αρχή , καθώς και το Τμήμα Εμπορίου , αγνοούν προκλητικά τα δίκαια αιτήματά μας, , προφασιζόμενοι αναρμοδιότητα, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται  η παθογένεια στην τοπική αγορά  σε βάρος των νόμιμων καταστημάτων ,εξ αιτίας ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην λαϊκή αγορά ,χωρίς τα προβλεπόμενα από τον νόμο παραστατικά  και άδειες.
Τα αιτήματα των καταστηματαρχών σύμφωνα με τον νόμο είναι:
1.      Να τηρούνται οι νόμοι ασφαλείας ,αφήνοντας κενό δρόμο σε περίπτωση πυρκαγιάς.
2.      Να μην εμποδίζουν οι πλανόδιοι πωλητές με παράνομους πάγκους καταστήματα που προσφέρουν τα ίδια προϊόντα.
3.      Να τηρείται ο προβλεπόμενος αριθμός πωλητών ανά τετραγωνικό μέτρο και όχι να υπάρχει παράνομα μεγάλος αριθμός πλανόδιων πωλητών.
4.      Επίσης η λαϊκή αγορά του Λουτρακίου  γίνεται βραδυνές ώρες , κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον νόμο ,ενώ παράλληλα  δημιουργείται πρόβλημα στη παραμονή με τους παραθεριστές .
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)