Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


 

Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ» τιμώντας την επέτειο μνήμης των μαύρων σελίδων της ιστορίας των προγόνων μας, πραγματοποιεί εκδηλώσεις, το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 στο μνημείο προσφυγικού Ελληνισμού, πλατεία Μ. Αλεξάνδρου στην Έδεσσα.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 7.00 το απόγευμα και περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ο Ελληνισμός του Πόντου και η πολιτιστική κληρονομιά του», μοιρολόγια, απαγγελίες/αποσπάσματα από διάφορα κείμενα και προβολή της ταινίας «στα χνάρια των Αργοναυτών».
Την επόμενη μέρα ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας θα παρευρεθεί με το Λάβαρο και αντιπροσωπία των μελών του, στην κεντρική εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, για την ημέρα μνήμης που φέτος θα πραγματοποιηθεί στα Γιαννιτσά.

Παράλληλα, σε συνεργασία με όλα τα ποντιακά σωματεία και την Περιφερειακή Ενότητα του Νομού Πέλλας, συμμετέχει στην καθολική αιμοδοσία – προσφορά ζωής στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της γενοκτονίας. Η στήριξη των μελών και των φίλων του συλλόγου σ αυτήν την προσπάθεια θεωρείται μνημόσυνο στη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)