Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Το προεδρείο τουΠανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας





Η ανάδειξη των ελληνικών λουτροπόλεων, η προαγωγή του θερμαλισμού και η αξιοποίηση του εθνικού αυτού φυσικού πόρου προς όφελος της τοπική ανάπτυξης και της διασφάλισης σταθερής εργασίας για τις περιοχές που έχουν  λουτροπόλεις είναι οι στόχοι του νέου προεδρείου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας

Ο πρόεδρος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Πανελλήνιου Συλλόγου έθεσαν ως στόχο το επόμενο χρονικό διάστημα να ευαισθητοποιήσουν την ελληνική Πολιτεία και να αναδείξουν στον ελληνικό λαό την σημαντική συμβολή που μπορεί να έχει η ανάπτυξη των ελληνικών λουτροπόλεων και η σωστή αξιοποίηση των φυσικών ιαματικών πόρων στην ενίσχυση του εγχώριου αλλά και του διεθνούς  τουρισμού στη χώρα μας.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο. 2012-2015
Το νέο Δ.Σ.  συγκροτήθηκε σε νέο προεδρείο   ομόφωνα στις 14/5/2012, για τα επόμενα τρία χρόνια,  κατένειμε τους τομείς ευθύνης ως εξής:
Πρόεδρος: Ανέστης Αναστασιάδης, ιδρυτής και για 4 χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, πρώην Αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης και εκδότης εφημερίδας.
Αναπληρωτής  Πρόεδρος:  Επαμεινώνδας Όχουνος, επιχειρηματίας, υπεύθυνος για τη συνεργασία με ευρωπαϊκές λουτροπόλεις.
Α΄ Αντιπρόεδρος: Χρήστος  Σιδηρόπουλος, τοπογράφος μηχανικός υπεύθυνος θεμάτων ανάπτυξης Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων.
Β΄ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης  Άκογλνα, επιχειρηματίας, υπεύθυνος ανάπτυξης.  
Γενικός Γραμματέας: Αχιλλέας Μεταλούλης, δημοσιογράφος, υπεύθυνος και για το Γραφείο Τύπου.
Ειδικός Γραμματέας: Γεράσιμος Κηφοκέρης, αρχιτέκτων μηχανικός, υπεύθυνος αρχιτεκτονικού σχεδιασμού Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων.
Ταμίας: Γιώργος Πλαγάκος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, υπεύθυνος  για τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Νίκος Ματθαίου: επαγγελματίας, άμεσος συνεργάτης του προέδρου και υπεύθυνος για το site του Συλλόγου.  
Φώτης Γούναρης: φιλόλογος καθηγητής, υπεύθυνος  εκδηλώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό και άμεσος συνεργάτης του προέδρου σε θέματα εκδόσεων βιβλίων και εντύπων του συλλόγου.
Πέτρος Σαμάνδης: εκδότης εφημερίδας, υπεύθυνος περιφερειακού τύπου.
Ηλίας Σαχπατσίδης: διευθυντής λουτρόπολης Πλατύστομου, υπεύθυνος για την  λειτουργία των ελληνικών λουτροπόλεων καθώς και για  τη συνεργασία με ξένες λουτροπόλεις.
Αναπληρωματικά μέλη
Χρήστος Καραδήμος, εργολάβος, άμεσος συνεργάτης του προέδρου και υπεύθυνος για το αυτοκίνητο του συλλόγου.
Παναγιώτης Έμμας, συνταξιούχος, άμεσος συνεργάτης του προέδρου σε θέματα επισκέψεων σε ελληνικές λουτροπόλεις και υπεύθυνος του αυτοκινήτου.
Τα υπόλοιπα μη εκλεγέντα μέλη, που ήταν υποψήφια για το Δ.Σ., τοποθετήθηκαν  σε θέσεις επιστημονικών συνεργατών.

Συγκρότηση Ελεγκτικής Επιτροπής
Ακολούθησε η συγκρότηση της Ελεγκτικής Επιτροπής υπό την ευθύνη του πρώτου σε ψήφους Γιώργου Ρεϊζόπουλου.
Μετά από διαλογική συζήτηση η Ε.Ε. συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:
Πρόεδρος: Γιώργος Ρεϊζόπουλος, χημικός μηχανικός.
Χρήστος Γιασκουλίδης: μέλος, δημοσιογράφος, υπεύθυνος προβολής στο χώρο της τηλεόρασης.
Αλέξανδρος Αναστασιάδης: μέλος, γενικός διευθυντής προγράμματος ραδιόφωνου 1055 rock radio  και  προβολής των λουτροπόλεων μέσω  των ραδιοφωνικών σταθμών.
Αναπληρωματικά μέλη
Αθανάσιος Λαμπρίδης, συνεργάτης του προέδρου σε θέματα γραφείο τύπου.
Ανέστης Βασιλειάδης, συνεργάτης του προέδρου σε θέματα εκδρομών και επισκέψεων.

Επιστημονικοί  συνεργάτες
Για την καλύτερη λειτουργία του Πανελλήνιου Συλλόγου το Δ.Σ. προχώρησε στον ορισμό επιστημονικών συνεργατών. Ειδικότερα όρισε τους:
Κώστα Ανεστίδη, τελωνειακό, οικονομολόγο και δημοσιογράφο, ως συνεργάτη σε διεθνή θέματα.
Δέσποινα Παπαδόπουλου, οικονομολόγο, τραπεζικό υπάλληλο, ως συνεργάτη σε θέματα χρηματοδοτήσεων και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Δημήτρη Κανάκη, πρόεδρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, ως υπεύθυνου για την συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Μαγδαληνή Μακαρίκα, υπάλληλο δήμου, ως υπεύθυνης για την συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Σοφία Κυριακίδου, έμπορος , ως υπεύθυνη για θέματα ανάπτυξης  αγοράς στις λουτροπόλεις  με έδρα τα λουτρά Άγιας Παρασκευής του δήμου  Κασσάνδρας.
Χρυσόστομο Τρουπτσή, επαγγελματία, ως συνεργάτη σε θέματα έργων και κατασκευών.
Λάζαρο Ιγνατιάδη, δημοσιογράφο, ως συνεργάτη για ζητήματα με υπηρεσίες των υπουργείων.
Γλυκερία Σπύρου, ιστορικό -αρχαιολόγο, υπάλληλο του Α.Π.Θ., ως  υπεύθυνης σε θέματα συνεργασίας με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Κωνσταντίνα Κυριακού: δικηγόρο, ως υπεύθυνης για τα νομικά θέματα.

Συγκρότηση Επιτροπών
Μετά από πρόταση του προέδρου Ανέστη Αναστασιάδη το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα  τη συγκρότηση δύο επιτροπών, της Επιτροπής Πολιτισμού και Τουρισμού και της Επιτροπής Γυναικών.
Στην Επιτροπή Πολιτισμού και Τουρισμού ορίστηκαν να συμμετέχουν τα μέλη του Συλλόγου:  Αργύρης Καραπαναγιώτης, Χρήστος Γεωρνάς, Άρης Μποτσιούκης, Ανδρέας  Τσαούσης, Βασίλειος Πανταζής και Βασίλειος  Μπαντής. 
Στην Επιτροπή Γυναικών ορίστηκαν να συμμετέχουν τα μέλη του Συλλόγου: Αργυρώ  Μαυροπούλου, Αναστασία Τριανταφύλλου, Χαρίκλεια Λαμπρίδου και Κορνηλία Σιδηροπούλου.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. ΑΝ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ. ΑΚΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)