Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού

ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ





Χρήσιμη και ουσιαστική ήταν η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού  ,που διοργάνωσε  τη Δευτέρα στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας το Φροντιστήριο «Συνειρμός».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μαθητές και γονείς ενημερώθηκαν αναλυτικά  εκτενώς για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά στην επιλογή επαγγέλματος, αλλά και την αγορά εργασίας.
Παρουσιάστηκαν τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη επιλογή, ενώ υπήρξε και αναφορά σε ποιο πρακτικά ζητήματα, όπως η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού.
Μαθητές και  γονείς είχαν την ευκαιρία να λύσουν πολλές απορίες τους, ενώ έγινε ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος από τον οποίο οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τα πάντα γύρω από την επιλογή επαγγέλματος. Ομιλητής

 Κωνσταντίνος Κότιος
 Σύμβουλος Σταδιοδρομίας,
Συγγραφέας των βιβλίων "Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα 2012"ήταν σαφής , κατατοπιστικός και παρουσίασε ρεαλιστικά και κατανοητά την πραγματικότητα που υπάρχει στη παιδεία . Τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρώτο κριτήριο  επιλογής πρέπει να είναι το επάγγελμα που αγαπά κάποιος και στη συνέχεια η προσοχή που απαιτείται στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.
΄Οσο για την επαγγελματική αποκατάσταση δεν αρκούν  μόνο τα πτυχία ,αλλά και οι πραγματικές γνώσεις που αποκτά κάποιος. Όπως υπογράμμισε,
αποτελεί κοινή παραδοχή πως οι συνεχείς αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και η κλιμακούμενη επιδείνωση της αγοράς εργασίας, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση ασάφειας και σύγχυσης στους μαθητές αναφορικά με τις εκπαιδευτικές επιλογές και το εργασιακό τους μέλλον. Αναμφίβολα, η επιτυχής επαγγελματική αποκατάσταση των νέων συνδέεται άμεσα με την ορθή ενημέρωση και την εύστοχη επιλογή εκπαιδευτικών διεξόδων. Κρίνεται συνεπώς, αναπόδραστη η ανάγκη για παροχή υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας από εξειδικευμένους και έμπειρους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)