Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η κατάσταση στον κάμπο της Αλμωπίας.


Στη χθεσινή δημοπρασία για τον καθαρισμό αυλάκων δεν υπήρξε καμία προσφορά με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να επαναληφθεί μετά από αρκετές ημέρες. Η όλη διαδικασία  θα ολοκληρωθεί –αν ολοκληρωθεί- στο τέλος του μήνα.

Στο μεταξύ αναμένεται να υποβληθεί ένσταση και για τον διαγωνισμό που αφορά την συντήρηση των αρδευτικών γεωτρήσεων ,με αποτέλεσμα και εδώ να υπάρξουν προβλήματα. ΄Όλα αυτά ερχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα
Η έλλειψη υδρονομέων (γίνονται μέχρι σήμερα αιτήσεις), ακαθάριστα αυλάκια σύμφωνα με προέδρους κοινοτήτων,  και η άνοδος της θερμοκρασίας που απαιτεί άμεσα ποτίσματα των καλλιεργειών, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. Το βράδυ της Δευτέρας πολλοί πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο και μετέφεραν την τραγική κατάσταση.


Η …σύναξη ήταν επιλεκτική και είχε τον χαρακτήρα της μυστικότητας. Έγινε  «κεκλεισμένων» των θυρών, αλλά ουσιαστικά εξελίχθηκε σε μία ακόμα ανούσια φαρσοκωμωδία, όπως την αποκάλεσαν κορυφαία στελέχη του συνδυασμού του Δημάρχου.
Εντέχνως επιχειρήθηκε να «φορτωθούν» πολλά στον Αντιδήμαρχο Γιώργο  Ταγκαλίδη, ο οποίος όμως φέρει ίσως τις λιγότερες ευθύνες .
Αυτή την στιγμή φυσικά το ζητούμενο δεν είναι η αναζήτηση ευθυνών και η απόδοσή τους, αλλά η επίλυση των προβλημάτων που μπορούν να πάρουν απρόβλεπτες διαστάσεις. Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος και η ολιγωρία της δημοτικής αρχής σε συνδυασμό με ορισμένα οικονομικά προβλήματα, φαίνεται να οδηγούν την κατάσταση σε αδιέξοδα, αν δεν αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες.
Στο μεταξύ το τελευταίο χρονικό διάστημα άγνωστοι κλέβουν βάνες από τον κάμπο. Από το Λουτράκι έκλεψαν ολόκληρη πομώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)