Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012


Δημιουργείται δίκτυο δημοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων


Την αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός οργάνου που θα στηρίξει την κοινή προσπάθεια των ΔΣ των Κοινωφελών Επιχειρήσεων για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία τους επισήμαναν οι 61 εκπρόσωποι των Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας. Από τον Δήμο Αλμωπίας συμμετείχαν  η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού.
Το 1ο προπαρασκευαστικό Συνέδριο των Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας για την δημιουργία Δικτύου, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Όπως τονίστηκε, με δεδομένες τις παρούσες δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες η επέκταση των δραστηριοτήτων αλλά και η οικονομική στήριξη των Κοινωφελών Επιχειρήσεων αποτελεί ουσιαστική αναγκαιότητα.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου συγκροτήθηκε προσωρινή δεκαμελής επιτροπή από τις Κοινωφελείς των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Πύδνας-Κολινδρού, Αλμωπίας, Κοζάνης, Προσοτσάνης, Παγγαίου, Καβάλας, Νεαπόλεως-Συκεών και Πυλαίας-Χορτιάτη, η οποία μέχρι τις 30/07 θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει τις οργανωτικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη δημιουργία του Δικτύου.
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό και την υποστήριξη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Τη δημιουργία του Δικτύου στήριξαν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοικησης και το Παρατηρητήριο των Μ.Κ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)