Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Απάντηση στο Σύνδεσμο Εργοληπτών Δ.Ε. Κ.Μ.


.





Δημοπράτηση του Έργου : «Επέκταση ΧΥΤΑ 1ης διαχειριστικής ενότητας Ν. Πέλλας και εκσυγχρονισμός υπάρχοντος βιολογικού» .


Σχετ.: Το με αριθ. πρωτ. 325/20-7-2012 έγγραφό σας.

Κύριοι,

    λάβαμε γνώση του εγγράφου σας το οποίο αφορά σε έργο του Δήμου μας με τίτλο «Επέκταση ΧΥΤΑ Αλμωπίας και εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος βιολογικού». Έκπληκτοι αναγνώσαμε ότι μέμφεστε τις υπηρεσίες του Δήμου Αλμωπίας για χρήση ειδικών – φωτογραφικών όρων στη διακήρυξη του έργου. Θα ήταν προτιμότερο να μην χρησιμοποιούσατε αυτούς τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς όταν αναφέρεστε σε έναν επαρχιακό Δήμο όπως το δικό μας, οι υπηρεσίες του οποίου πασχίζουν να παρακολουθήσουν και να ακολουθήσουν την μόλις διακρινόμενη, από την πολυνομία και αλληλοαναίρεση διατάξεων, νομιμότητα. Με το έγγραφό σας ναι μεν επικαλείσθε τις αρχές ισότητας και διαφάνειας οι οποίες διέπουν τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης σε έναν ευαίσθητο τομέα όπως είναι τα δημόσια έργα και οι υπηρεσίες, όμως παράλληλα με αυτές, ακολουθητέα είναι και η αρχή της αναλογικότητας. Κατ’ αυτήν δίδεται η ευχέρεια να συμπεριληφθούν σε διακηρύξεις ειδικοί όροι ανάλογα με την ταυτότητα και τα ειδικά χαρακτηριστικά του υπό ανάθεση έργου. Στην υπό συζήτηση περίπτωση, οι όροι που, εσείς χαρακτηρίζετε, παράλογους και φωτογραφικούς συμπεριελήφθησαν με κριτήριο τα ειδικά χαρακτηριστικά του έργου και σε καμία περίπτωση υποβολιμαία και καταχρηστικά.
    Κλείνοντας, σας ενημερώνουμε ότι το έγγραφό σας θα συζητηθεί άμεσα στα αρμόδια όργανα του Δήμου, δηλαδή στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή, ώστε να μην υπάρξει καμία αμφιβολία για την νομιμότητα της διαδικασίας.


Ο Δήμαρχος Αλμωπίας


                                     
                                                                                                                Δημήτρης Πασόης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)