Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Δεν πληρώνουν εργολάβους που έκαναν έργα από πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ




Απέρριψε χθες η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας το αίτημα εργολάβων  να παραιτηθεί ο Δήμος των ένδικων μέσων που έχει ασκήσει ,προκειμένου να πληρωθούν έργα τα οποία έχουν ολοκληρώσει και  που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. 
Τα χρήματα έχουν έρθει και προορίζονται μόνο για τα συγκεκριμένα εργα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλού ,ούτε και επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου.
Κατά την άποψη των μελών της επιτροπής , ακολουθούν για όλους τους εργολάβους την ίδια τακτική. Για  την περίπτωση του ενός εργολάβου η επιτροπή δήλωσε αναρμόδια ,καθώς το ποσό ξεπερνούσε τις 30.000 ευρώ και παρέπεμψε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο συγκεκριμένος εργολάβος τους δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε ένδικα μέσα και θα διεκδικήσει από τους υπαίτιους διαφυγόντα κέρδη. Ο Δήμαρχος του τόνισε ότι το λάθος που τους δένει τα χέρια και δεν μπορούν να πληρώσουν έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ,από την οποία πρέπει να  έχει τις όποιες απαιτήσεις και αξιώσεις.
Οι άλλοι δύο εργολάβοι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να προσφύγουν δικαστικά, ζητάν όμως να  δοθεί λύση στο δίκαιο ,όπως το χαρακτήρισαν αίτημά τους, και να μην ταλαιπωρούνται άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)