Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Βούλιαξαν οικονομικά οι Ελληνικές Λουτροπόλεις

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του προβλήματος των εγκρίσεων του επιδόματος λουτροθεραπείας από τον Ε.Ο.Π.Π.Υ


80% η πτώση της επισκεψιμότητας
Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες

Το 80% αγγίζει η πτώση της επισκεψιμότητας στις περισσότερες Ελληνικές Λουτροπόλεις, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνάς που πραγματοποίησε τηλεφωνικά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας.
Κατά την διάρκεια της έρευνας στελέχη του Πανελληνίου Συλλόγου ήρθαν σε επαφή με πολλές Λουτροπόλεις, μεταξύ των οποίων με τις Λουτροπόλεις Σαμοθράκης, της Λέσβου, του Σιδηρόκαστρου, της Αιδηψού, της Νιγρίτας, των Μέθανων, της Αγίας Παρασκευής, του Άγκιστρου Σερρών, τα ατμόλουτρα της Αμάραντου, της Απολλώνιας κ.α.
Η εικόνα αυτή είναι η χειρότερη εδώ και 30 χρόνια.
Πολλά καταστήματα γύρω από τις Λουτροπόλεις, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια παραμένουν κλειστά.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας με επιστολή του είχε ζητήσει από τον Ε.Ο.Π.Π.Υ να βελτιώσει τη διαδικασία χορήγησης του λουτρικού επιδόματος καθώς δίνεται πλέον σε ελάχιστους. Θέλουμε για μια ακόμη φορά να τονίσουμε ότι  οι λουτροπόλεις δεν είναι νοσοκομεία αποθεραπείας, αλλά είναι  κέντρα ευεξίας για κάθε λουόμενο.
Με γνώμονα την οικονομική κατάρρευση όλων των Ελληνικών Λουτροπόλεων καλούμε τον Οργανισμό και προσωπικά τον Πρόεδρο του κύριο Βουδούρη να εξετάσει από την αρχή την εγκύκλιο του Ε.Ο.Π.Π.Υ. Τουλάχιστον να βρεθεί λύση προκειμένου να εξαντληθεί το ποσό που έχει προγραμματίσει να χορηγήσει ο Οργανισμός
Επίσης καλούμε όλους του Έλληνες που κάθε χρόνο επισκέπτονταν τις Ελληνικές Λουτροπόλεις να το πράξουν και αυτήν την χρονιά παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ο Πρόεδρος                                Ο  Γραμματέας
Ανέστης Αναστασιάδης                         Αχιλλέας Μεταλούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)