Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

«Προτάσεις Ιορδάνη Τζαμτζή για τη μη αποδυνάμωση των Αστυνομικών Τμημάτων, λόγω της διάθεσης προσωπικού για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης»



 Πρόταση κατέθεσε με άλλους 24 συναδέλφους Βουλευτές ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια Νικόλαο για τη μη αποδυνάμωση των Αστυνομικών Τμημάτων λόγω διάθεσης προσωπικού για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

 Στην αναφορά του ο κ. Τζαμτζής προς τον κ. Υπουργό αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Λαμβάνοντας υπόψη την υπ’αριθ. 301/5/37ιδ από 31-7-2012 ανακοίνωση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (επισυνάπτεται), οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το περιεχόμενό της μας δημιουργεί συγκεκριμένα ερωτηματικά για την επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου που δεν είναι άλλος από αυτόν της αντιμετώπισης της εισβολής λαθρομεταναστών από την ‘’κύρια’’ πύλη εισόδου (Έβρος).
Κατά την άποψή μας -και παρακαλούμε για την υιοθέτηση αυτής-  προς αποφυγή οποιωνδήποτε τριβών στο εσωτερικό της Αστυνομίας, αλλά και για την αυτοδιάθεση του αστυνομικού προσωπικού για την επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου και σκοπού, προτείνουμε:

1. Να συμβάλλει και η Αττική με αστυφύλακες εκ συνοριοφυλάκων, έτσι μειώνεται αναλογικά ο αριθμός από τις άλλες Α/Δ και Νομούς (όπως Δ/γη) – Μετριάζονται οι αντιδράσεις
2. Ημερομηνία αναχώρησης αντί την Πέμπτη 2-8-2012 να γίνει την Παρασκευή 3-8-2012
3. Προκαταβολή τουλάχιστον 880 ευρώ στον καθένα πριν τη χορήγηση του Φύλλου
Πορείας
4. Το ωράριο εργασίας να μετράει από την ώρα αναχώρησης από την έδρα του καταλύματος  (δηλ.  μια συν μια ώρα 06.00 αναχώρηση, 07.00 ανάληψη υπηρεσίας – 13.00 λήξη υπηρεσίας και 14.00 άφιξη στο κατάλυμα)
5. Η διαμονή στις σχολές να είναι ανά δύο άτομα, ειδάλλως να μειωθεί ο αριθμός των αποσπασμένων  από τις Α/Δ, μέχρι εξεύρεσης καταλυμάτων
6. Να υπάρχει πλήρης εφαρμογή κανόνων εργασίας, υγιεινής, ασφάλειας       
(ωράριο – διαμονή - σίτιση – διάθεση υπηρεσίας).
7. Να δοθούν σαφείς εντολές για τον τρόπο δράσης – ‘’απώθησης’’ των μεταναστών, ώστε να μην έχουμε λόγω ασάφειας αστυνομικούς κατηγορούμενους ή σε διαθεσιμότητα.

2 σχόλια:

  1. Κανένα δελτίο τύπου για την Αγροτική Τράπεζα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης (ο δεν διάβασα το μνημόνιο" έχει στη διάθεση του 24 ώρες το 24ωρο δύναμη όση 10 αστυνομικά τμήματα της επαρχίας.
    Καταγγελία βόμβα του αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Αττικής, Νίκου Καραδήμα, ο οποίος υποστήριξε πως 45 αστυνομικοί βρίσκονται στη φύλαξη και προστασία πρώην υπουργού και νυν βουλευτή, ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)