Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Άμεση Δρομολόγηση των Έργων παράκαμψης Γιαννιτσών και



 «Η σημερινή συνάντηση με σύσσωμη την πολιτική Ηγεσία της Πέλλας -Τοπικής, Περιφερειακή Αυτοδιοίκησης και βουλευτών- είχε συμβολικό αλλά και πολύ ουσιαστικό και πρακτικό περιεχόμενο.
Με τις ενέργειές μας επισπεύδεται η διαδικασία ένταξης του έργου της παράκαμψης των Γιαννιτσών, ενώ δρομολογείται και η ένταξη της παράκαμψης της Χαλκηδόνας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο, πέρα από το γεγονός ότι θα εξασφαλίσει την γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών,  έχει ειδικό αναπτυξιακό και ανταποδοτικό χαρακτήρα καθώς θα επιτρέψει την λειτουργική μεταφορά των αγροτικών και μεταποιημένων προϊόντων της Πέλλας διασυνδέοντάς την με τα Εθνικά και Διευρωπαϊκά δίκτυα. Η γρήγορη ολοκλήρωση του έργου είναι σημαντική επίσης για την προσέλκυση επενδύσεων και, ακόμη, για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής (γενέτειρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου) αφού η εύκολη και ασφαλή οδική πρόσβαση αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα επιλογής τουριστικών προορισμών».

Αυτά δήλωσε μετά τη σύσκεψη  της Τετάρτης με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας Θόδωρος Θεοδωρίδης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν όλα τα προγραμματικά και χρηματοδοτικά ζητήματα που σχετίζονται με την υλοποίηση του έργου της παράκαμψης των Γιαννιτσών και ιδιαίτερα τα τεχνικά ζητήματα της σύμπτυξης του χρονοδιαγράμματος μελέτης των συμπληρωματικών τεχνικών έργων του οδικού άξονα. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Πέλλας επισήμαναν τόσο την αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας της οδού, όσο και το δίκαιο του αιτήματος ένταξης και χρηματοδότησης του έργου καθώς η Πέλλα είναι η μόνη Περιφερειακή Ενότητα η οποία διαθέτει οδικό δίκτυο σε τόσο κακή κατάσταση.

Στα αποτελέσματα της σύσκεψης,  περιλαμβάνονται:
1. Η υποβολή νέας αίτησης για την άμεση ένταξη του έργου της παράκαμψης των Γιαννιτσών στο ΕΣΠΑ.
2. Η υποβολή αίτησης για ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της παράκαμψης της Χαλκηδόνας το οποίο είναι και αυτό πλέον ώριμο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι : η παραγωγική αυτή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, στο οποίο συνέβαλαν με ομοφωνία και σύμπνοια όλοι ανεξαίρετως οι συμμετέχοντες, ο Υπουργός, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, οι Βουλευτές. Γεώργιος Καρασμάνης, Διονύσιος Σταμενίτης, Θεοδώρα Τζάκρη και Ιορδάνης Τζαμτζής. οι Δήμαρχοι Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου, Αλμωπίας Δημήτριος Πασόης και Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος καθώς επίσης και Υπηρεσιακοί Παράγοντες.

Ο Υπουργός ζήτησε η αντιπροσωπεία να συναντηθεί επίσης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Σταύρο Καλογιάννη προκειμένου να δρομολογηθούν όλες οι αναγκαίες λεπτομέρειες ένταξης των έργων. Η συγκεκριμένη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ ή αύριο για το λόγο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης παρέμεινε στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες,

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.

Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:

Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

Aridaia-gegonota.blogspot.com

(3)