Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τροποποίηση του νόμου για άδεια χειριστή μηχανημάτων




  Τροποποίηση του Π.Δ.31/90 και του Νόμου 3982/2011 ζητάει ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής στην ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο.

 Ο κ. Τζαμτζής ζητάει να συνεχίσει το Σωματείο Χειριστών του Ν. Πέλλας να χορηγεί βεβαίωση προϋπηρεσίας στους χειριστές για την έκδοση αδειών, καθώς και οι εξετάσεις για χορήγηση άδειας χειριστή μηχανημάτων να συνεχίσουν να διενεργούνται στην έδρα του Νομού.
  Στην ερώτηση του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
  Σύμφωνα με ενημέρωση του Σωματείου Χειριστών Ν. Πέλλας σχεδιάζεται η τροποποίηση του ΠΔ 31/90 στην οποία θα προβλέπεται να μην χορηγείται πλέον από τα πρωτοβάθμια επαγγελματικά σωματεία βεβαίωση προϋπηρεσίας στους χειριστές για την έκδοση αδειών.
  Η τροποποίηση αυτή βρίσκει αντίθετους τους επαγγελματίες χειριστές και την ομοσπονδία τους διότι θα τους επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα αφού πλέον θα είναι αναγκασμένοι να απευθύνονται σε διάφορες ιδιωτικές εταιρείες για να πιστοποιήσουν την ειδικότητα τους. Ακόμη,  θα αποδυναμωθεί η δράση των σωματείων τα οποία διασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας έκδοσης των σχετικών διπλωμάτων.
  Επίσης, σύμφωνα με τον Νόμο 3982/2011 παρ. 4 του άρθρου 5, οι εξετάσεις αδειοδότησης τεχνικών επαγγελμάτων, διενεργούνται από μία ή περισσότερες τριμελείς επιτροπές στην έδρα της Περιφέρειας, ενώ πριν την ισχύ αυτού του Νόμου οι εξετάσεις διενεργούνταν στην έδρα του Νομού.
  Με την ισχύ αυτού του νέου Νόμου οι ενδιαφερόμενοι πολίτες του Νομού Πέλλας που θέλουν να αποκτήσουν άδεια χειριστή μηχανημάτων θα πρέπει να μετακινούνται σε άλλο Νομό διανύοντας μια απόσταση οδικώς περίπου 300 χλμ, αν πάρουμε ως παράδειγμα τα ορεινά και απομακρυσμένα χωριά της Αλμωπίας, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις των πολιτών να είναι πολυδάπανες και άκρως επικίνδυνες καθώς το οδικό δίκτυο Έδεσσα – Θεσσαλονίκη είναι επικίνδυνο με πάρα πολλά τροχαία ατυχήματα.
  Σε αυτή την κρίσιμη για τους εργαζόμενους περίοδο η αξία της συλλογικής δράσης και αλληλεγγύης που υπηρετούν τα Σωματεία Χειριστών δεν πρέπει να πληγεί.
 


Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

α) Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με την τροποποίηση του ΠΔ 31/90;

β) Προτίθεσθε να τροποποιήσετε  τον Νόμο 3982/2011 ώστε οι εξετάσεις να
    διενεργούνται στην έδρα του Νομού όπως και ίσχυε παλαιότερα;

γ) Προτίθεσθε  να τροποποιήσετε  τον Νόμο 3982/2011 ώστε με Απόφασή του
    ο Περιφερειάρχης να συγκροτεί εξεταστική επιτροπή τουλάχιστον μία φορά
    τον μήνα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας;»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)