Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η θρησκευτική πανήγυρις του Εξαπλατάνου







Πλήθος κόσμου παρέστη  κατά τη θρησκευτική πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Εξαπλατάνου στις 2 και στις 3 Νοεμβρίου 2012.
Την Παρασκευή στις 2 Νοεμβρίου τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και στη συνέχεια ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου. To παρών έδωσαν  κατά την ημέρα αυτή  και  οι εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου  Καρασμάνης Γ., και  Τζάκρη Θ., ο αντιπεριφερειάρχης Νομού Πέλλας Θεοδωρίδης Θ., ο στρατηγός πεζικού των ενόπλων δυνάμεων της Δεύτερης Μεραρχίας Έδεσσας Γεωργίου Π., ο δήμαρχος Αλμωπίας Πασόης Δ. και ο αντιδήμαρχος Τραπεζανίδης Γ., οι δημοτικοί σύμβουλοι Καραμαριάς Στ. και  Αραμπατζής Αν., ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Εξαπλατάνου Κοροσιάδης Γ., ο πρόεδρος του Μ.Σ ‘’ Μ. Λουντέμης’’  Αραμπατζής Φ. και ο ταμίας του συλλόγου Πατσίδης Β.
  Στα πλαίσια αυτά ο Ιερός Ναός Εξαπλατάνου συνεργάστηκε  με τον Μορφωτικό Σύλλογο “M. Λουντέμης”. Για πρώτη φορά    η περιφορά της ιεράς εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία τεσσάρων αλόγων όπως αρμόζει  στον Άγιο Γεώργιο (τον καβαλάρη), τεσσάρων γυναικών του χορευτικού συγκροτήματος της Αριδαίας ‘’Αλησμόνητες πατρίδες’’ οι οποίες κρατούσαν το λάβαρο του συλλόγου τους  και ήταν ντυμένες παραδοσιακά, τη  στρατιωτική μπάντα και το άγημα του στρατού των Γιαννιτσών. Μετά την ολοκλήρωση της περιφοράς της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, οι πιστοί  είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα  παραδοσιακά  εδέσματα που ετοίμασε μια ομάδα γυναικών του χωριού.
Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου εψάλλει πανηγυρική θεία λειτουργία  μετά θείου κηρύγματος υπό τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι μαθητών (οι σημαιοφόροι) του δημοτικού,  του γυμνασίου και του λυκείου Εξαπλατάνου  όπως και πλήθος κόσμου.
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Εξαπλατάνου και ο Μ.Σ   “M. Λουντέμης”  θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τη στρατιωτική μπάντα και το άγημα του στρατού των Γιαννιτσών, τον χορευτικό σύλλογο της Αριδαίας “Aλησμόνητες Πατρίδες, τους καβαλάρηδες και όσες συμμετείχαν στην προετοιμασία των διαφόρων εδεσμάτων που ακολούθησαν της περιφοράς της  ιεράς εικόνας αλλά και όσους άλλους  βοήθησαν στην πραγματοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)