Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ: «Εκσυγχρονισμός και επέκταση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού Βόρας Καϊμάκτσαλαν».





Με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, όπου συζητήθηκε το ζήτημα της αξιοποίησης του ορεινού όγκου Βόρας Καϊμακτσαλαν, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε τα εξής:


« Είναι μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή και τους κατοίκους του Νομού  να προχωρήσει η αξιοποίηση του ορεινού όγκου και να δοθεί μια νέα επενδυτική ώθηση, ώστε να αποτελέσουν  παρελθόν τα προβλήματα που προκύπτουν κάθε χρόνο πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Το επενδυτικό ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή είναι υπαρκτό και πρέπει να γίνει γνωστό  στην ΕΤΕ-ΕΤΑΔ,  η οποία ασχολείται με δημιουργία του πλαισίου και του όρους της επένδυσης, ότι ο επενδυτής θα πρέπει να προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών στις υποδομές , που είναι απαραίτητες για την περιοχή.

Άποψή μου είναι ότι,  η βάση του σχεδιασμού της επένδυσης θα πρέπει να βασιστεί σε δύο άξονες. Αρχικά, ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των εγκαταστάσεων και των χιονοδρομικών διαδρομών και  δεύτερον,  η σύνδεση του ορεινού όγκου με την περιοχή του Άγιου Αθανάσιου και των Λουτρών  Πόζαρ μέσω σχοινοκίνητου σιδηροδρόμου (τελεφερίκ), γεγονός που θα διευκολύνει την πρόσβαση, θα αναδεικνύει την περιοχή συνολικά και θα καταστήσει το χιονοδρομικό, τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου και όχι μόνο για τη χειμερινή σεζόν. Όπως είναι κατανοητό, μια τέτοια εξέλιξη θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα θα απομακρύνει και τα χρόνια προβλήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του χιονοδρομικού. Τέλος, βασική προϋπόθεση αποτελεί το γεγονός ότι οποιεσδήποτε  παρεμβάσεις γίνουν στην περιοχή θα πρέπει να βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία με την προστασία και το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τη διατήρηση του φυσικού πλούτου στο ακέραιο.

Πιστεύω ότι με το σωστό σχεδιασμό, τη συλλογική προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά θα καταφέρουμε να έχουμε τα επιθυμητά, για όλους μας, αποτελέσματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)