Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Έκθετο το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας



                                                         ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ Η ΜΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ
΄Εκθετο μένει το δημοτικό συμβούλιο Αλωπίας ως προς τις ειδικές προτάσεις που έκανε ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης , οι οποίες συζητήθηκαν ,αλλά ουδέποτε   έλαβε απόφαση εάν τις αποδέχεται ή όχι .Πέρα από το  τεράστιο ηθικό ζήτημα που δημιουργείται    ,γεννάται και νομικό πρόβλημα .

Ενώ ο Συμπαραστάτης κατέθεσε τις ειδικές του προτάσεις  στο Δημοτικό Συμβούλιο , τις συζήτησε ,αλλά δεν πήρε απόφαση , με το πρόσχημα να το κάνει στην επόμενη συνεδρίαση . Κάτι τέτοιο  όμως δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα.                  
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αλμωπίας, έλαβε μέσω του δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών που δημιουργήθηκε πρόσφατα, την από 9-5-2012 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΚΕΔΕ σχετική με τη συζήτηση ή όχι των ειδικών προτάσεων που υποβάλλει ο Συμπαραστάτης στον Δήμαρχο και κοινοποιούνται στο Δημοτικό  Συμβούλιο , από το Δημοτικό Συμβούλιο .
Σύμφωνα λοιπόν με την γνωμοδότηση οι ειδικές προτάσεις συζητούνται υποχρεωτικά στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από την υποβολή της πρότασης και αυτό αποφασίζει για την αποδοχή ή όχι.
Στην γνωμοδότηση ,επίσης ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ επισημαίνει την υποχρέωση της Διοίκησης και των οργάνων που την υπηρετούν, ότι σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 1378/2010 απόφαση του ΣτΕ σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν τα όργανα της διοίκησης στο καθήκον πληροφόρησης του Συνηγόρου του Πολίτη ,θεσμού συναφούς με του Συμπαραστάτη, τότε διαπράττεται  το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)