Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Ο ¨Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ¨ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ



    Με καθημερινές προπονήσεις προετοιμάζει τους αθλητές του ο προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου Μακεδονίας ¨ο Μέγας Αλέξανδρος¨ Ινδόπουλος Δημήτρης ώστε να συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος Παγκρατίου Αθλήματος.

    Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2012 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Γουμένισσας με διοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος Ε.Ο.Π.Α. και τον τοπικό σύλλογο ¨Ατρόμητο¨.
    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές από 10 ετών πάνω στις εξής κατηγορίες:
·        Παμπαίδες – πανκορασίδες έως 13 ετών
·        Παίδες – κορασίδες 14-15 ετών
·        Έφηβοι – νεανίδες 16-17 ετών
·        Νέοι άνδρες – νέες γυναίκες 18-19 ετών
·        Άνδρες – γυναίκες από 20 ετών και πάνω

    Το Πρωτάθλημα περιλαμβάνει 3 μέρη: το πρώτο είναι διαγωνισμός αυτοάμυνας με συνεχόμενη ροή και βαθμολογούνται και οι δύο αθλητές για τον συγχρονισμό τους. Το δεύτερο μέρος είναι διαγωνισμός τεχνικών αυτοάμυνας με επιθέσεις τριών αντιπάλων  οπλισμένων με μαχαίρι, ρόπαλο και κοντάρι, όπου πρέπει ο αμυνόμενος να τους ακινητοποιήσει στο έδαφος και βαθμολογείται η ομάδα. Το τρίτο μέρος είναι αγωνιστικό, όπου συνδυάζεται αγώνας σε όρθια θέση , το ¨ορθοστάδην παγκράτιο¨, το οποίο περιλαμβάνει επιθέσεις χεριών και ποδιών με ημιεπαφή και αγώνας στο έδαφος με πάλη και τεχνικές ακινητοποίησης και ο στόχος είναι η εγκατάλειψη του ενός από τους δύο αθλητές που δηλώνεται με το χτύπημα του χεριού στο έδαφος.
    Ο αγωνιστικός χώρος ονομάζεται παλαίστρια, έχει διάμετρο 10Χ10 , έχει τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας και περιφερειακά υπάρχει ο μαίανδρος ενώ οι διαιτητές ονομάζονται ¨ελλανοδίκες¨ . 
    Από τα Γιαννιτσά θα συμμετέχει ο ¨Μ.Αλέξανδρος¨ , ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας, καθώς ο προπονητής του Ινδόπουλος Δημήτρης ήταν μεταξύ των πρωτοπόρων που αγωνίστηκαν για την αναγνώρισή του αθλήματος και κατέχει δίπλωμα προπονητή από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
    Οι αθλητές του συλλόγου που θα λάβουν μέρος είναι οι: Βαρσακόπουλος Βασίλης, Γεύγελης Ραφαήλ, Καρατζάς Πασχάλης, Συμεωνίδου Ελευθερία, Ναϊμ Αλέξανδρος, Κοσμίδης Αβραάμ, Πεταλάς Γιάννης, Ανθυμίδης Χαράλαμπος, Κουρκουτίδης Αθανάσιος, Σαλή Σινάν, Ζωγραφίδης Ιωσήφ, Παπουλίδης Αλέξης, Αποστόλου Νίκος, Βαϊραμίδης Γεώργιος, Ηλιόπουλος Άγγελος, Σωκρατίδης Αλέξανδρος, Καρακεχαγιάς Αντώνης, Τσαμπουκιάνη Θεόδωρος, Καπουρτζούδης Δημήτρης, Βαφειάδης Αντώνης.
    Ο προπονητής του συλλόγου Ινδόπουλος Δημήτρης δήλωσε: ¨το Παγκράτιο είναι αμιγώς Ελληνικό Άθλημα με ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα , καθώς περιλαμβάνονταν στους Ολυμπιακούς αγώνες και χαρακτηρίζονταν ως ¨τον εν Ολυμπίαν Κάλλιστον¨. Σήμερα είναι αναγνωρισμένο Παγκόσμια ενώ τον περασμένο Νοέμβριο  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθει στη Σπάρτη συμμετείχαν αθλητές από 1200 αθλητές από 53 χώρες. Η επόμενη προσπάθειά μας είναι η ένταξή του στους Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς αυτή είναι η θέση που του αρμόζει γιατί πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πολεμική τέχνη τόσο αγωνιστικά όσο και σε επίπεδο αυτοάμυνας. Ο σύλλογός μας το έχει εντάξει στα τμήματά του με Ειδική Αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ κι εγώ ο ίδιος προσωπικά το στηρίζω και προσπαθώ να συμβάλλω στη διάδοσή του.¨
    Θα ακολουθήσει στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2013 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Αθήνα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)